Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στα τέλη Μαρτίου

Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στα τέλη Μαρτίου Facebook Twitter
0

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, πληροφόρησε τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ότι είναι έτοιμος να παραστεί σε συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στο τέλος του Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα βήματα που γίνονται, προκειμένου να διορθωθεί το λάθος, όπως είπε, αναφορικά με τους εορτασμούς για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Μπουτζιού υποστηρίζει ότι εάν γίνουν τα απαραίτητα βήματα από την κυπριακή Βουλή, θα μπορούν να αρχίσουν πάλι οι συνομιλίες από εκεί που σταμάτησαν. «Πλησιάζουμε σε αυτό το σημείο», προσθέτει και εκφράζει την ελπίδα και την προσδοκία πως θα υπάρξει αποτέλεσμα από την πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε θετική την απόφαση του κ. Ακιντζί και εξέφρασε την ελπίδα, μακριά από τις όποιες αιτιάσεις, να δημιουργηθούν οι συνθήκες για έναν διάλογο ουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ