Συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί: Παραμένουν σημαντικές διαφορές

Συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί: Παραμένουν σημαντικές διαφορές Facebook Twitter
0

Παραμένουν σημαντικές διαφορές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

«Συνεπώς δεν επιθυμώ να δημιουργώ εικόνες οι οποίες αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Ωστόσο ανέφερε πως το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό, πρόσθεσε όμως πως δεν αρκεί μόνο το καλό κλίμα και ότι η ουσία βρίσκεται στο να υπάρχουν αποτελέσματα.

Είπε επίσης ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ενημερώθηκαν για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους διαπραγματευτές, οι οποίοι θα συναντηθούν και αύριο.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έθιξε το θέμα, τονίζοντας ότι δεν ωφελεί η προκλητικότητα, ούτε δημιουργεί το επιθυμητό κλίμα.

«Δεν είναι δυνατόν από τη μια να γίνεται συζήτηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη η Τουρκία να προβαίνει σε όλες αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν όλοι, πως απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούν τις ανησυχίες, όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM