Συναγερμός στην Ουκρανία: Ένοπλος κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο

Συναγερμός στην Ουκρανία: Ένοπλος κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας που έχει στην κατοχή του όπλα και εκρηκτικά κρατά ομήρους περίπου 20 επιβάτες ενός λεωφορείου στην πόλη Λουτσκ, στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Ένας άνδρας πήρε τον έλεγχο ενός λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 άνθρωποι στο κέντρο του Λουτσκ, υπάρχουν εκρηκτικά και όπλα», διευκρίνισε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Facebook.

Από την πλευρά του αξιωματούχος της αστυνομίας διευκρίνισε στο Telegram ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από το λεωφορείο, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το κέντρο του Λουτσκ, μια πόλη με περίπου 200.000 κατοίκους, έχει κλείσει για την κυκλοφορία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.


Βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το μικρό λεωφορείο σταθμευμένο, με δύο από τα τζάμια του σπασμένα και τις κουρτίνες κλειστές. Αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Ο δράστης της ομηρείας κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ότι το όνομά του είναι Μαξίμ Πλοχόι, όπως ανέφερε στο Facebook ο Ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι τα αιτήματα ή τα κίνητρα του άνδρα.

«Διαπραγματευόμαστε. Ελπίζουμε να διευθετηθούν όλα με τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε μιλώντας στο AFP, ενώ έκανε λόγο για «περίπλοκη ψυχική κατάσταση» του δράστη.

Στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι σχολίασε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να επιλυθεί η κατάσταση χωρίς θύματα. Διατηρώ την κατάσταση υπό τον έλεγχό μου».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM