Συλλήψεις 35 υπόπτων ως μέλη του ISIS στην Κωνσταντινούπολη

Συλλήψεις 35 υπόπτων ως μέλη του ISIS στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 35 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε εφόδους που πραγματοποίησαν στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το δίκτυο Haberturk.

 

Η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα εφόδους σε 41 τοποθεσίες σε ολόκληρη την πόλη και συνέλεξε πολλά έγγραφα που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Η οργάνωση κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις εναντίον πολιτών στην Τουρκία τους τελευταίους 18 μήνες αναγκάζοντας έτσι τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους εξάρθρωσης των ύποπτων δικτύων.

 

Τριάντα εννέα άνθρωποι, κυρίως ξένοι, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς όταν ένοπλος του Ισλαμικού Κράτους άνοιξε πυρ μέσα στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης. Το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε την επίθεση αντίποινα για την τουρκική στρατιωτική ανάμειξη στη Συρία.

 

Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και συμμετέχει στην υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, εισέβαλε στη Συρία τον Αύγουστο για να εκδιώξει την τζιχαντιστική οργάνωση και τους κούρδους πολιτοφύλακες από τα σύνορά της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM
Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ