Σύγκρουση στον αέρα δύο ρωσικών βομβαρδιστικών

Σύγκρουση στον αέρα δύο ρωσικών βομβαρδιστικών Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά, τύπου Sukhoi SU-34, συγκρούστηκαν σήμερα στον αέρα κατά τη διάρκεια πτήσης στα ανατολικά της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε πως το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, στον ρωσικό εναέριο χώρο, στον Πορθμό των Τατάρων, βόρεια της Ιαπωνίας.

Τα πληρώματα των αεροσκαφών φέρεται να χρησιμοποίησαν τα ειδικά καθίσματα εκτόξευσης ενώ διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Ένα αεροπλάνο An-12, δύο ελικόπτερα Mi-8 καθώς και μια σειρά πολεμικών σκαφών επιχειρούν στην περιοχή όπου κατέπεσαν τα δύο Sukhoi SU-34. 

Το RT μετέδωσε πως οι διασώστες εντόπισαν μια φουσκωτή σχεδία με έναν από τους πιλότους παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Ο άνδρας ήταν ζωντανός και έκανε σινιάλα με φακό στους διασώστες. 

Σημειώνεται πως τα αεροσκάφη δεν έφεραν οπλισμό. 

Τα SU-34 εντάχθηκαν στις τάξεις της ρωσικής αεροπορίας πριν λίγα χρόνια για να αντικαταστήσουν τα γερασμένα SU-24 που ήταν σε χρήση από τη δεκαετία του 1970. Μπορούν να μεταφέρουν ένα μεγάλο εύρος οπλισμού. 

Με πληροφορίες από RT 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επέτειος των 50 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

Σαν Σήμερα / Η επέτειος των 55 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

20 Ιουλίου 1969: η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε σύσσωμη τότε την κορύφωση της διαστημικής περιπέτειας της ανθρωπότητας. Στην εποχή μας, με τις διάφορες streaming πλατφόρμες, ούτε μια τηλεοπτική σειρά δεν μπορούμε να δούμε όλοι την ίδια ώρα.