Σύγκρουση αεροσκάφους με ελικόπτερο: Πάνω από 30 οι νεκροί στην Ουάσινγκτον

Σύγκρουση αεροσκάφους με ελικόπτερο: Πάνω από 30 πτώματα ανασύρθηκαν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ Facebook Twitter
0

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει περισσότερα από 30 πτώματα από τον ποταμό Πότομακ μετά την εναέρια σύγκρουση ενός αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου, στο Εθνικό Αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρίγκαν στην Ουάσινγκτον, δήλωσαν στον τοπικό σταθμό NBC4 δύο πηγές που γνωρίζουν την εξέλιξη των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Ένα αεροσκάφος της American Airlines που μετέφερε 60 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος συγκρούστηκε με ένα ελικόπτερο Black Hawk του αμερικανικού στρατού στο οποίο επέβαιναν τρεις στρατιώτες, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο Εθνικό Αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρίγκαν. Και τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν στον ποταμό Ποτόμακ. 

Η επιχείρηση έρευνας διάσωσης είναι μεγάλης κλίμακας, με 300 διασώστες στο νερό, ενώ συνδράμουν σκάφη και δύτες από όλη την περιοχή. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν ακόμα και για αρκετές ημέρες, σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Όπως ανακοινώθηκε μία ομάδα δυτών, που εκτελούν επιχειρήσεις εύρεσης σορών έχουν εντοπίσει το ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους. Δεν ήταν σαφές αν ήταν η συσκευή εγγραφής φωνής του πιλοτηρίου ή αυτή που αποθηκεύει δεδομένα σχετικά με την απόδοση του αεροπλάνου.

Την ίδια ώρα, ανθρώπινα μέλη έχουν αρχίσει να ξεβράζονται στις όχθες του ποταμού Ποτόμακ. 

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος μετέφερε πολλούς αθλητές της αμερικανικής ομάδας καλλιτεχνικού πατινάζ και τις οικογένειές τους, που επέστρεφαν από ένα καμπ, το οποίο διοργανώνεται ώστε οι κυνηγοί ταλέντων να τσεκάρουν νεαρούς αθλητές. Παραδοσιακά στο καμπ παίρνουν μέρος παιδιά 11-16 ετών.

«Από τεχνικής άποψης η εναέρια σύγκρουση δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί»

Ο Τζέφρι Τόμας, σύμβουλος αεροπορικών μεταφορών, δήλωσε στο BBC ότι οι ΗΠΑ έχουν το ασφαλέστερο αεροπορικό σύστημα στον κόσμο και πως «τέτοιου είδους πράγματα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες». Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα τεχνολογία έχει επιτρέψει στα αεροσκάφη να συνομιλούν ηλεκτρονικά μεταξύ τους για να προειδοποιούν τους πιλότους για τέτοιες επικείμενες συγκρούσεις. Πρόκειται για το Σύστημα Αποφυγής Συγκρούσεων (TCAS), το οποίο, σύμφωνα με τον Τόμας, έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές τις τελευταίες δεκαετίες.

«Από τεχνικής άποψης (σ.σ. η εναέρια σύγκρουση) δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Είναι αινιγματική και τραγική», υπογράμμισε ο Τόμας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM