ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Στους 100 εκατομμύρια οι νεκροί έως το 2030

Στους 100 εκατομμύρια οι νεκροί έως το 2030 Facebook Twitter
1

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν και η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα μειωθεί κατά 3,2% του ΑΕΠ έως το 2030 σε περίπτωση που η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, αναφέρει έκθεση που διεξήχθη για λογαριασμό των κυβερνήσεων 20 χωρών και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, την ίδια ώρα που αυξάνεται η μέση θερμοκρασία παγκοσμίως, εξαιτίας των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, οι επιπτώσεις για τον πλανήτη, όπως το λιώσιμο των πάγων, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ξηρασία και η άνοδος της στάθμης των θαλάσσιων υδάτων, θα θέσουν σε κίνδυνο πληθυσμούς και νοικοκυριά, αναφέρει η έκθεση που διεξήχθη από την ανθρωπιστική οργάνωση DARA.

Η έκθεση υπολόγισε ότι κάθε χρόνο καταγράφονται πέντε εκατομμύρια θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση, την πείνα και τις ασθένειες ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και των οικονομιών που βασίζονται στο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να ανέλθει στα έξι εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2030, αν συνεχίσει να ισχύει το σημερινό μοντέλο χρήσης των φυσικών καυσίμων.

Ποσοστό υψηλότερο του 90% από τους θανάτους αυτούς θα καταγραφούν στις αναπτυσσόμενες χώρες, αναφέρει η έκθεση η οποία υπολόγισε τις επιδράσεις στον άνθρωπο και στην οικονομία της κλιματικής αλλαγής σε 184 χώρες το 2010 και το 2030. Η έκθεση διεξήχθη ύστερα από πρωτοβουλία του Climate Vulnerable Forum, μιας οργάνωσης στην οποία ανήκουν 20 αναπτυσσόμενες χώρες που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν μειώσει την παγκόσμια παραγωγή κατά 1,6% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος ή σχεδόν κατά 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο και οι απώλειες μπορεί να διπλασιαστούν και να φθάσουν στο 3,2% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος μέχρι το 2030, αν δεν αποτραπεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη, ξεπερνώντας το 10% του πριν από το 2100.

1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια