Στο «σφυρί» τεράστιο γιοτ ολιγάρχη για τη στήριξη της Ουκρανίας - Αξίζει τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια

Στο «σφυρι» τεράστιο γιοτ ολιγάρχη για τη στήριξη της Ουκρανίας - Αξίζει τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Μια υπερπολυτελής θαλαμηγός αξίας 200 εκατoμμυρίων δολαρίων που ανήκει στον Ουκρανό ολιγάρχη, Βίκτωρ Μεντβεντσούκ πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία μετά την κατάσχεσή της στην Κροατία. Ο Μεντβεντσούκ υπόκειται σε καθεστώς κυρώσεων καθώς θεωρείται στενός σύμμαχος του Πούτιν. 

Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κροατικό δικαστήριο αποφάσισε πως το 92,5 μέτρων γιοτ «Royal Romance» θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην ουκρανική Υπηρεσία Ανάκτησης και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (Arma), η οποία δήλωσε ότι θα προβεί σε δημοπρασία. 

Αν πραγματοποιηθεί η δημοπρασία, θα πρόκειται για την πρώτη πώληση κατασχεμένου περιουσιακού στοιχείου από την έναρξη του πολέμου, όπου τα έσοδα θα οδηγηθούν απευθείας στο ουκρανικό κράτος. 

Ο 68χρονος Μεντβέντσουκ δραστηριοποιήθηκε και στην ουκρανική πολιτική πέραν των επιχειρήσεων. Συνελήφθη στην Ουκρανία τον Απρίλιο και παραδόθηκε στη Ρωσία σε ανταλλαγή κρατουμένων τον Σεπτέμβριο. Αναφέρεται συχνά ως ο «σκοτεινός πρίγκιπας» της ουκρανικής πολιτικής και ο Πούτιν είναι νονός της κόρης του Ντάρια.

Η κροατική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο γιοτ τον περασμένο μήνα για λογαριασμό του FBI. Δικαστήριο του Σπλιτ έκανε δεκτό το αίτημα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκδοση εντάλματος έρευνας στις 15 Νοεμβρίου και επιβεβαίωσε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου. Το ένταλμα έρευνας κατονόμαζε τον Μεντβέντσουκ και τη σύζυγό του για φερόμενο ξέπλυμα χρήματος.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM
ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM