Ένδεκα έργα του Πάμπλο Πικάσο παρουσιάζονται χθες και σήμερα στο φημισμένο Μπελάτζιο του Λας Βέγκας, εν όψει της δημοπράτησής τους από τον οίκο Sotheby's. 

 

Οι εννέα πίνακες και τα δύο κεραμικά τεχνουργήματα κοσμούσαν το εστιατόριο του Μπελάτζιο μέχρι που η  ιδιοκτήτρια εταιρεία, MGM Resorts αποφάσισε φέτος να τα πουλήσει. 

 

Bellagio in Vegas showing 11 Picasso works before auction
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images


«Είχα συνηθίσει τόσο να τα βλέπω στο εστιατόριο που πραγματικά αλλάζει η δυναμική του έργου όταν το βλέπεις μέσα σε μια γκαλερί» ανέφερε η Ταρίσα Τίμπερτι, διευθύντρια τεχνών και πολιτισμού στην MGM Resorts. 


«Είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό να βλέπεις τα έργα σε τέτοιο σκηνικό. Και απίστευτο πως το Μπελάτζιο τα είχε για πάνω από 20 χρόνια σε κοινή θέα να τα βλέπει το κοινό του» πρόσθεσε η ίδια. 

 

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά πως η πώληση των έργων θα αποφέρει αθροιστικά περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Άλλωστε, η αξία μόνο δύο από αυτά τα έργα, το «Homme et enfant» τού 1969 και το «Femme au beret rouge-orange» (όπου αποτυπώνεται η ερωμένη και μούσα του Πικάσο Μαρία-Τερέζα Βάλτερ) εκτιμάται στα 30 εκατ. δολάρια. 

 

Συνήθως οι δημοπρασίες του Σόθμπις πραγματοποιούνται σε τοποθεσίες όπως Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μιλάνο, Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα αναμένεται η πρώτη μεγάλη δημοπρασία του συγκεκριμένου οίκου στην οικουμενική «πρωτεύουσα» του τζόγου.

 

Στο «σφυρί» 11 έργα του Πικάσο από τον Sotheby's - Κοσμούσαν για δεκαετίες το εστιατόριο του Bellagio
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images


«Ως ένας από τους πιο διάσημους, αγαπημένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες όλων των εποχών, δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε κάποιον καλύτερο από τον Πικάσο για να εγκαινιάσει αυτήν την καλλιτεχνική και πολιτιστική εμπειρία στο Λας Βέγκας» σημείωσε  σε ανακοίνωσή της η Μπρουκ Λάμπλεϊ, πρόεδρος και επικεφαλής πωλήσεων του οίκου.