Στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το Μπάκιγχαμ «κάποτε υπήρχε γκέι οίκος ανοχής» λένε ιστορικοί

Στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το Μπάκιγχαμ «κάποτε υπήρχε γκέι οίκος ανοχής» λένε ιστορικοί Facebook Twitter
Στις αρχές του 17ου αιώνα, στην περιοχή που στεγάζει σήμερα το Μπάκιγχαμ, σύχναζαν οι περιπλανώμενοι του έρωτα - Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Πριν από πολλούς αιώνες είναι πιθανό η περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το παλάτι του Μπάκιγχαμ να φιλεξενούσε ένα γκέι οίκο ανοχής, υποστηρίζουν οι ιστορικοί. 

Σύμφωνα με τη μελέτη από το 2013 (με τίτλο «Η γκέι υποκουλτούρα στις αρχές του 18ου αιώνα στο Λονδίνο» - The Gay Subculture in Early Eighteenth-Century London) του ιστορικού Νόρτον Ρίκτορ, τα σημεία όπου σύχναζαν οι γκέι και οι οίκοι ανοχής πιστεύεται πως άρχισαν να εμφανίζονται για πρώτη φορά στη βρετανική πρωτεύουσα στις αρχές του 1600. 

Και παρότι τα στοιχεία είναι ελάχιστα, η παρατήρηση ενός Άγγλου πολιτικού, του Κλεμέντ Γουόκερ το 1649 ακόμη συναρπάζει τους Λονδρέζους. 


Στην Anarchia Anglicana του, ο Γουόκερ είχε γράψει πως «εκεί βρίσκονταν νεόδμητα σόδομα και άνδρες εκδιδόμενοι, στο Mulberry Garden, στο St.James». 


Εκείνη την εποχή, ο όρος «σόδομα» αναφερόταν σε οίκους ανοχής κάθε είδους ενώ η λέξη «spintries» χρησιμοποιείτο ειδικά για άνδρες εργαζομένους στο σεξ. Όσο για το κήπο του Mulberry, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της βασιλικής κατοικίας. 

Παρότι ίσως βρισκόταν και ένας γκέι οίκος ανοχής στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το Μπάκιγχαμ, ο Ρίκτορ εξηγεί πως το γκέι σεξ στο Λονδίνο του 17ου αιώνα γινόταν σχεδόν πάντα για την απόλαυση κι όχι το κέρδος. 

Ωστόσο, εκείνη την εποχή το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος ή μπαϊσέξουαλ δεν ήταν ασυνήθιστο. Μάλιστα, κάποια δημόσια πρόσωπα ήταν εντελώς ανοιχτά με τη σεξουαλική τους ταυτότητα. 
 

Με πληροφορίες από PinkNews 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Διεθνή / Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Γυναίκες και άντρες που συνελήφθησαν, βιάστηκαν και βασανίστηκαν από την Αστυνομία Ηθών μιλούν για τις φρικτές εμπειρίες τους, τους συντρόφους τους που περιμένουν να εκτελεστούν και την απάθεια της Δύσης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ