No.1

Στην Κύπρο το πλωτό γεωτρύπανο της ENI-TOTAL

Στην Κύπρο το πλωτό γεωτρύπανο της ENI-TOTAL Facebook Twitter
Marine Traffic
0

Στο λιμάνι της Λάρνακας αγκυροβόλησε το πλωτό γεωτρύπανο Tungsten Explorer, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από τις εταιρείες ENI-TOTAL.

Αν και οι εν λόγω γεωτρήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την περασμένη άνοιξη, εντούτοις τα γεωτρητικά προγράμματα έχουν μεταφερθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2021, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο απερχόμενος υπουργός Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπης πριν από λίγες ημέρες.

Αν και οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδιο να μετακινηθεί το γεωτρύπανο από τον Λίβανο όπου και βρισκόταν για άλλη γεώτρηση, στον Τρινιντάντ, εντούτοις, ιδιοκτήτρια εταιρεία και κοινοπραξία αποφάσισαν από κοινού αυτό να παραμείνει στην Κύπρο για τους επόμενους μήνες, ούτως ώστε να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που θα κόστιζε η μετακίνησή του από το Τριτιντάντ στην Κύπρο.

Η είδηση αναζωπύρωσε τις ελπίδες για έναρξη γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί καθυστερήσεων και αναβολών, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και γενικότερης αναταραχής στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM