Στην Ιαπωνία θα βρίσκουν ταίρι μέσω τεχνητής νοημοσύνης - Το σχέδιο για αύξηση των γεννήσεων

Στην Ιαπωνία θα βρίσκουν ταίρι μέσω τεχνητής νοημοσύνης - Το σχέδιο για αύξηση των γεννήσεων Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αυξήσει τον δείκτη γεννητικότητας χρηματοδοτώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθούν τους κατοίκους να βρουν το ιδανικό ταίρι. 

Από την επόμενη χρονιά θα επιδοτεί τοπικές κυβερνήσεις που ήδη τρέχουν ή ξεκίνησαν πρότζεκτ, τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να «ζευγαρώνουν» τον κόσμο. 

Πέρυσι ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία έπεσε κάτω από τις 865.000- μια μείωση ρεκόρ. Η χώρα αναζητά εδώ και καιρό τρόπους να αντιστρέψει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας παγκοσμίως.

Η ενίσχυση της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης συγκαταλέγεται στις τελευταίες της προσπάθειες. 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει στις τοπικές αρχές 2 δισεκ. γιεν (19 εκατ. δολάρια) για ενίσχυση του δείκτη γεννητικότητας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Πολλές ήδη προσφέρουν υπηρεσίες «ζευγαρώματος» με ανθρώπινη διαχείρισης ενώ κάποιες έχουν εισάγει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ευελπιστώντας σε μια πιο προχωρημένη ανάλυση των τυποποιημένων φορμών όπου ο κόσμος υποβάλλει τα στοιχεία τους. 

Κάποια από τα υπάρχοντα συστήματα περιορίζονται στο να εξετάζουν κριτήρια όπως εισόδημα και ηλικία, δίνοντας αποτέλεσμα μόνο αν βρεθεί «ακριβές ταίρι». 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης λένε πως η χρηματοδότηση έχει στόχο να επιτρέψει στις αρχές να αποκτήσουν πιο προηγμένα αλλά και ακριβότερα συστήματα, που θα λαμβάνουν υπόψη επίσης παράγοντες όπως χόμπι και αξίες. 

«Σκοπεύουμε να προσφέρουμε επιδοτήσεις σε τοπικές κυβερνήσεις που τρέχουν ή θα ξεκινήσουν τέτοια προγράμματα, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη. Ελπίζουμε η στήριξη να αντιστρέψει τη μείωση του αριθμού γεννήσεων στη χώρα», σχολίασε μέλος του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο.

Ο πληθυσμός της Ιαπωνίας προβλέπεται να μειωθεί από την κορύφωση των 128 εκατομμυρίων το 2017 σε λιγότερο από 53 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM