Στη Σαουδική Αραβία εκτέλεσαν γυναίκα που σκότωσε τον εργοδότη της επειδή την κακοποιούσε

Στη Σαουδική Αραβία εκτέλεσαν γυναίκα που σκότωσε τον εργοδότη της επειδή την κακοποιούσε Facebook Twitter
0

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα κατακραυγή μετά την εκτέλεση μιας Ινδονήσιας εργαζόμενης, της Tuti Tursilawati.

Η γυναίκα, η οποία ήταν μετανάστρια στο βασίλειο και εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε εύπορο επιχειρηματία, καταδικάστηκε σε θάνατο το 2011 για τη δολοφονία του εργοδότη της στη Σαουδική Αραβία, αν και ήταν σε αυτοάμυνα επειδή εκείνος την κακοποιούσε.

Παρά τη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, η Ινδονησία καταγγέλλει πως η Σαουδική Αραβία προχώρησε στην εκτέλεση χωρίς καμία ενημέρωση.

Η εκτέλεση της Tuti Tursilawati έρχεται εν μέσω αντιπαράθεσης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και όπως είναι φυσικό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο κύμα οργής εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτή είναι η πέμπτη φορά μέσα σε τρία χρόνια που η Σαουδική Αραβία προχωρά σε εκτέλεση πολίτης της Ινδονησίας χωρίς να ενημερώσει.

Η νεαρή γυναίκα εργάζονταν στη Σαουδική Αραβία για 9 μήνες προτού καταδικαστεί σε θάνατο και παρά το γεγονός πως στη δίκη της είπε πως δέχτηκε επίθεση και πως έγινε απόπειρα βιασμού εναντίον της, κρίθηκε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά.

Δραματικά είναι όμως τα στοιχεία και για όσα θα ακολουθήσουν καθώς 18 ακόμη Ινδονήσιοι είναι καταδικασμένοι σε θανατική ποινή και παρόλο που η κυβέρνησή τους κάνει προσπάθειες αναίρεσης της απόφασης, το βασίλειο απορρίπτει το ενδεχόμενο ακύρωσης τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM