Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ βρίσκονται στη Νέα Υόρκη. Στο πρώτο τους ταξίδι επίσημα ως ζευγάρι στο Μεγάλο Μήλο.

 

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πραγματοποίησαν μια «ιστορική κοινή εμφάνιση» στη Νέα Υόρκη το πρωί της Πέμπτης, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά Μέσα.

 

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την 20ή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, το ζευγάρι εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό να περπατά χέρι -χέρι, ντυμένοι και οι δύο στα μαύρα κατά την επίσκεψή τους στο One World Trade Center.

 

Στη Νέα Υόρκη πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν, χέρι-χέρι στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου
AP

 

Και οι δύο φόρεσαν ακόμα και μαύρες μάσκες προσώπου κατά την είσοδό τους στο κτίριο.

 

Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε μεταξύ άλλων με την Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Κάθι Χοχούλ και τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο στο αστεροσκοπείο του κτηρίου.

 

Στη Νέα Υόρκη πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν, χέρι-χέρι στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου
AP

 

Όταν ρωτήθηκαν αν απολάμβαναν την επίσκεψή τους στη Νέα Υόρκη, η Μέγκαν απάντησε ότι είναι υπέροχο που επέστρεψε ξανά στην πόλη.

 

Χάρι και Μέγκαν συναντήθηκαν στη συνέχεια με μια ομάδα ΜΚΟ, στελέχη, εμπειρογνώμονες, αξιωματούχους της δημόσιας υγείας και παγκόσμιους ηγέτες για μια συζήτηση σχετικά με την επίτευξη κοινών παγκόσμιων στόχων για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η Τσέλσι Κλίντον, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κλίντον, ήταν επίσης παρούσα.

 

Στη Νέα Υόρκη πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν, χέρι-χέρι στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου
AP

 

«Σε αυτήν την αίθουσα, είδαμε κορυφαία στελέχη στη δημόσια υγεία, για την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, για την επιστημονική πρόοδο και για την οικοδόμηση της κοινότητας», δήλωσε ο Χάρι.

 

«Η σημερινή συνάντηση ήταν μια πολύτιμη ευκαιρία ώστε να μάθουμε από μερικούς από τους πιο αξιόλογους ειδικούς, που εργάζονται ακούραστα για να τερματίσουν αυτήν την πανδημία. Με βάση τις συνεχείς συνομιλίες που είχαμε με παγκόσμιους ηγέτες τους τελευταίους 18 μήνες, σήμερα (η επίσκεψή μας) ενίσχυσε περαιτέρω τη δέσμευσή μας για την ισότητα στην διανομή των εμβολίων.

 

»Έχουμε τόση ενέργεια από το πνεύμα συνεργασίας καθ' όλη τη διάρκεια των συνομιλιών μας και ανυπομονούμε να αναλάβουμε το δικό μας μερίδιο» πρόσθεσε.

 

Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επισκέπτονται δημόσια τη Νέα Υόρκη ως παντρεμένο ζευγάρι. Είναι επίσης η πρώτη φορά που η Μέγκαν εμφανίζεται στη Νέα Υόρκη μετά το baby shower το 2019 πριν από τη γέννηση του γιου του ζευγαριού, Άρτσι.

 

Στη Νέα Υόρκη πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν, χέρι-χέρι στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου
AP

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ET, τα παιδιά του ζευγαριού, ο 2χρονος Άρτσι και η 3 μηνών Λίλιμπετ, δεν ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη με τους γονείς τους.

 

Μετά την επίσκεψη στο One World Trade Μέγκαν και Χάρι θα εμφανιστούν στο Global Citizen Live, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Great Lawn του Central Park αύριο, Σάββατο.

 

Η εκδήλωση έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία της επίτευξης παγκόσμιας ισότητας στη διανομή των εμβολίων.

 

Με πληροφορίες του ET