Στέιτ Ντιπάρτμεντ: 10 εκατ. δολάρια αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους ηγέτες του DarkSide

Στέιτ Ντiπάρτμεντ: 10 εκατ. δολάρια αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους ηγέτες του DarkSide Facebook Twitter
Pixabay
0

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσφέρει αμοιβή έως και 10 εκατ. δολάρια για πληροφορίες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό όσων βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις εντός της ομάδας ransomware, DarkSide.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι προσφέρουν ανταμοιβή έως και 5 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή/και την καταδίκη σε οποιαδήποτε χώρα, οποιουδήποτε συνωμοτεί να συμμετάσχει ή να επιχειρήσει να συμμετάσχει σε κυβερνοεπίθεση ransomware παραλλαγής του DarkSide.

Η DarkSide ήταν υπεύθυνη για την υψηλού προφίλ κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία Colonial Pipeline νωρίτερα φέτος.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την πολυήμερη διακοπή λειτουργίας ενός αγωγού που μεταφέρει περίπου το 45% των καυσίμων, που χρησιμοποιούνται στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.


«Προσφέροντας αυτήν την ανταμοιβή, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους να προστατεύουν τα θύματα ransomware σε όλο τον κόσμο από την εκμετάλλευση από εγκληματίες του κυβερνοχώρου», δήλωσε ο Ned Price, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την περασμένη Πέμπτη.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι πιστεύουν ότι η ομάδα DarkSide λειτουργεί εκτός της Ανατολικής Ευρώπης.

Το περιστατικό με την Colonial Pipeline θεωρήθηκε ως ένδειξη της εξουσίας που έχουν καταλάβει οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου τα τελευταία χρόνια, καθώς στόχευσαν σε κρίσιμες υποδομές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραδέχτηκε λίγο μετά το περιστατικό ότι είχε εξουσιοδοτήσει την πληρωμή περίπου 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων στη DarkSide, λίγες μόνο ώρες μετά την ενημέρωση για τις επιθέσεις, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο χρόνο θα χρειαζόταν για να επανασυνδεθεί ο κρίσιμος αγωγός.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε αργότερα ότι κατάφερε να αποσπάσει περίπου 2,3 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin από τους φερόμενους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Η αμοιβή προσφέρεται μέσω του Προγράμματος Επιβράβευσης Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έχει δώσει, σύμφωνα με το ABC περισσότερα από 135 εκατομμύρια δολάρια σε ανταμοιβές μέχρι σήμερα και έχει φέρει στη δικαιοσύνη περισσότερους από 75 δεθνείς εγκληματίες και μεγάλους διακινητές ναρκωτικών, σύμφωνα με τη δήλωση του Price.

Με πληροφορίες του ABC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM