Στα χρώματα της Ουκρανίας Πύργος του Άιφελ, Empire State Building και άλλα κτίρια- Για τον ένα χρόνο πολέμου

Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή που οδήγησε στο ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, ο πλανήτης αποτίει φόρο τιμής. 

Κτίρια-σύμβολα σε πολλά σημεία του κόσμου, μνημεία, αλλά και απλά δημόσια κτίρια έχουν «βαφτεί» στα χρώματα της χώρας με αφορμή την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ πληθώρα εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν ολονυκτίες με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την αφετηρία του πολέμου της Ουκρανίας. Ολονυκτίες με κεριά πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη. To Empire State Building βάφτηκε στα ουκρανικά χρώματα. 

O Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι «ντύθηκε» επίσης σε κίτρινο και μπλέ φόντο από τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Ως φόρο τιμής στην Ουκρανία, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Βουδαπέστης, στις όχθες του Δούναβη έκανε το ίδιο. 

Παράλληλα στη Βαρσοβία διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν τον τερματισμό της βίας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η κυβέρνηση ανακοίνωσε σε εθνικό επίπεδο ενός λεπτού σιγή. Χθες βράδυ στην πλατεία Τραφάλγκαρ χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρών για να στείλε ένα ακόμη μήνυμα.

Επίσης ο δρόμος μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο βάφτηκε επίσης με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. 

Στην Νέα Ζηλανδία απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου. Στο Ουέλινγκτον πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση μνήμης.  

Ρίχνοντας στο νερό ηλίανθους, που είναι το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας και έχει γίνει σύμβολο αντίστασης στη ρωσική εισβολή, οι Νεοζηλανδοί έστειλαν μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης.

Στην Πορτογαλία το κοινοβούλιο ντύθηκε και αυτό στα ουκρανικά χρώματα. 

Παράλληλα 5000 κεριά σε σχήμα καρδιάς άναψαν στη Βιέννη για να αποτίσουν φόρο τιμής με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου πολέμου στην Ουκρανία. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με πλαστά έγγραφα στην Τουρκία κλονίζει την εμπιστοσύνη – Διπλώματα, επίθεση στην αντιπολίτευση και κοινωνική αναταραχή

Διεθνή / Σκάνδαλο με πλαστά έγγραφα στην Τουρκία: Διπλώματα, επίθεση στην αντιπολίτευση και κοινωνική αναταραχή

Σκάνδαλο πλαστών τίτλων σπουδών αναστατώνει την Τουρκία: σχεδόν 200 συλλήψεις, αντίδραση της κυβέρνησης, αμφισβήτηση στατιστικών και έντονο πολιτικό κλίμα. Πώς οι τεχνολογίες ευνοούν την παραποίηση και πώς αντιδρούν οι θεσμοί;
LIFO NEWSROOM