ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Στα δικαστήρια ο σεΐχης του Ντουμπάι και η πριγκίπισσα Χάγια για την επιμέλεια των παιδιών τους

Στα δικαστήρια ο σεΐχης του Ντουμπάι και η πριγκίπισσα Χάγια για την επιμέλεια των παιδιών τους Facebook Twitter
0

Δικαστήριο στο Λονδίνο ξεκίνησε σήμερα την κλειστή ακροαματική διαδικασία για την νομική διαμάχη ανάμεσα στη πριγκίπισσα Χάγια και τον Σεΐχη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, για την επιμέλεια των παιδιών τους. 

Η έκτη σύζυγος του σεΐχη έδωσε το «παρών» στο Ανώτατο Δικαστήριο ενώ ο 70χρονος Σεΐχης εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του. Η πριγκίπισσα, ζήτησε από την έδρα την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών της, ηλικίας 7 και 11 ετών αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με αναφορές, η 45χρονη Χάγια εγκατέλειψε βεβιασμένα το Ντουμπάι, τον περασμένο Ιούλιο, καταφεύγοντας στο Λονδίνο. Η πριγκίπισσα κατέφτασε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο, υπό την συνοδεία δύο σωματοφυλάκων και φυσικά της δικηγόρου της, που δεν είναι άλλη από την βαρόνη Φιόνα Σάκλετον.

Το 1996, η Σάκλετον ήταν εκείνη που είχε μεσολαβήσει για το διαζύγιο του πρίγκιπα Κάρολου από την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Στα δικαστήρια ο σεΐχης του Ντουμπάι και η πριγκίπισσα Χάγια για την επιμέλεια των παιδιών τους Facebook Twitter
Στα δικαστήρια ο σεΐχης του Ντουμπάι και η πριγκίπισσα Χάγια για την επιμέλεια των παιδιών τους Facebook Twitter

Ο σεΐχης του Ντουμπάι εκπροσωπήθηκε από την λαίδη Έλεν Γουόρντ που είχε εκδώσει το διαζύγιο του Γκάι Ρίτσι από την Μαντόνα, και τον λόρδο Ντέιβιντ Πάνικ - από τους πιο επιτυχημένους δικηγόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέλος της Βουλής των Λόρδων.

Μέσω των δικηγόρων της, η πριγκίπισσα Χάζια ζήτησε από τον οικογενειακό δικαστή σερ Άντριου Μακφάρλεϊν την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών, που έχει αποκτήσει με τον δισεκατομμυριούχο σεΐχη: της 11χρονης Τζαλίλα και του 7χρονου Ζαγέντ. Παράλληλα αιτήθηκε την έκδοση δικαστικής προστασίας από βιαιοπραγίες και προστασία από αναγκαστικό γάμο για το ένα από τα δύο παιδιά της. Η απόφαση για την επιμέλεια αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, προς το παρόν δεν θα συζητηθεί το διαζύγιο του ζευγαριού, ούτε και οι οικονομικές διεκδικήσεις της Χάγια, της οποίας ο σύζυγος έχει εκτιμώμενη περιουσία 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Ο οικογενειακός δικαστής απέρριψε αρχικά το αίτημα των δικηγόρων του σεΐχη να μην δοθούν στην δημοσιότητα πληροφορίες για την υπόθεση των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, απαγορεύοντας ωστόσο την δημοσιοποίηση των ηλικιών και των ονομάτων των δύο ανήλικων παιδιών που ο βρετανικός τύπος είχε ήδη δημοσιεύσει, όταν η πριγκίπισσα εγκατέλειψε το Ντουμπάι μαζί με τα παιδιά της.

Στα δικαστήρια ο σεΐχης του Ντουμπάι και η πριγκίπισσα Χάγια για την επιμέλεια των παιδιών τους Facebook Twitter
Στα δικαστήρια ο σεΐχης του Ντουμπάι και η πριγκίπισσα Χάγια για την επιμέλεια των παιδιών τους Facebook Twitter

Παράλληλα απαγορεύθηκε να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των μαρτύρων και οι λοιπές λεπτομέρειες της δίκης.

  

Η πριγκίπισσα Χάγια παντρεύτηκε τον σεΐχη του Ντουμπάι το 2004 και για χρόνια εμφανίζονταν μαζί στις ιπποδρομίες του Άσκοτ, καθώς εκείνος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης αλόγων κούρσας στη Βρετανία και η πριγκίπισσα υπήρξε δεινή ιππέας και στο παρελθόν συμμετείχε και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον περασμένο καλοκαίρι όμως, η πριγκίπισσα της Ιορδανίας έφυγε εν κρυπτώ, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της, λέγοντας σε φίλους της πως φοβόταν για τη ζωή της. Από τότε η πριγκίπισσα Χάγια κατοικεί στο Κένσιγκτον, σε μία πολυτελή έπαυλη που η ίδια είχε αγοράσει το 2017 από Ινδό δισεκατομμυριούχο. 

Πηγές από τον κύκλο της Χάγια, μετέφεραν πως η πριγκίπισσα θορυβήθηκε όταν έμαθε πως η 33χρονη πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του σεΐχη από άλλο γάμο, προσπάθησε να αποδράσει στις ΗΠΑ αλλά την εντόπισαν άνδρες της ασφάλειας του πατέρα της και την οδήγησαν πίσω στο Ντουμπάι διά της βίας.

Οι φήμες τροφοδοτήθηκαν και από την κίνηση του σεΐχη, που ανάρτησε στο Instagram ένα ποίημα, στο οποίο κατηγορούσε μια γυναίκα για προδοσία, χωρίς να κατονομάζει την πριγκίπισσα. Ο Μοχάνεντ λέγεται πως έχει αποκτήσει συνολικά 23 παιδιά από διαφορετικές συζύγους.

Στα δικαστήρια ο σεΐχης του Ντουμπάι και η πριγκίπισσα Χάγια για την επιμέλεια των παιδιών τους Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM