Στα αζήτητα το πορτρέτο του Νάιτζελ Φάρατζ- Κανείς δεν θέλει να αγοράσει πίνακα με τον «κύριο Brexit»

Στα αζήτητα το πορτρέτο του Νάιτζελ Φάρατζ- Κανείς δεν θέλει να αγοράσει πίνακα με τον «κύριο Brexit» Facebook Twitter
0

Απούλητο παραμένει πορτρέτο του Νάιτζελ Φάρατζ, πρώην ηγετικού στελέχους του UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου) και βασικού υποστηρικτή της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πίνακας ζωγραφικής, προσωπογραφία του πολιτικού δεν πωλήθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς εκθέσεις τέχνης της Βρετανίας.

Στον πίνακα ο πρώην ηγέτης του UKIP εμφανίζεται με τα χέρια σταυρωμένα φορώντας τη σήμα -κατατεθέν μοβ ριγέ γραβάτα του.

Το έργο του Ντέιβιντ Γκρίφιθς, το οποίο πωλείται σε τιμή 25.000 αγγλικών λιρών, δεν κατάφερε να προσελκύει αγοραστή στη θερινή έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας (The Royal Academy of Arts-RA) που διοργανώθηκε από τον καλλιτέχνη Γκρέισον Πέρι.

Στα αζήτητα το πορτρέτο του Νάιτζελ Φάρατζ- Κανείς δεν θέλει να αγοράσει πίνακα με τον «κύριο Brexit» Facebook Twitter

«Αυτά τα πράγματα έρχονται και παρέρχονται» δήλωσε στην εφημερίδα The Sun ο δημιουργός του πορτρέτου. «Θα ήταν σίγουρα ευχάριστο αν το πορτρέτο του Νάιτζελ έβρισκε ένα καλό σπίτι» είπε τονίζοντας ότι την ιδέα για το πορτρέτο προέκυψε μετά από πρόταση φίλου του. «Είναι μεγάλη προσωπικότητα ό,τι κι αν σκέφτεστε γι αυτόν. Είναι ο κ. Brexit, έτσι δεν είναι;», πρόσθεσε.

Ο Ντέβιντ Γκρίφιθς έχει ζωγραφίσει στο παρελθόν τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κάλαχαν.

Στην ίδια έκθεση πωλήθηκε πορτρέτο του Brexiteer βουλευτή, Τζέικομπ Ρις Μογκ, στην τιμή των 450 αγγλικών λιρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ