Σρι Λάνκα: Θρήνος για τον δισεκατομμυριούχο της Asos - Έχασε 3 παιδιά στις επιθέσεις αυτοκτονίας

Σρι Λάνκα: Θρήνος για τον δισεκατομμυριούχο της Asos - Έχασε 3 παιδιά στις επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter
1

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Δανού δισεκατομμυριούχου Αντερς Χολς Πόβλσεν, καθώς τρία από τα τέσσερα παιδιά του σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Κυριακή στη Σρι Λάνκα, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος εταιρείας του στο BBC.

Ο Πόβλσεν είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας ASOS και ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στη Σκωτία. Θεωρείται επίσης ο πλουσιότερος Δανός. 

Η οικογένεια επισκεπτόταν τη Σρι Λάνκα για τις διακοπές του Πάσχα και, πριν από μερικές ημέρες, ένα από τα κορίτσια, η Άλμα, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο Instagram, με τα τρία αδέλφια της μπροστά σε μια πισίνα.

Σρι Λάνκα: Θρήνος για τον δισεκατομμυριούχο της Asos - Έχασε 3 παιδιά στις επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter

Ο Χολς Πόβλσεν είναι επίσης ο ιδιοκτήτης και CEO της διεθνούς αλυσίδας ενδυμάτων Bestseller.  «Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα δημοσιεύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Bestseller μέσω email στο BBC. «Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας και ως εκ τούτου δεν έχουμε άλλα σχόλια».

O 46χρονος είναι στο Νο 252 της λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes και η προσωπική του περιουσία υπολογίζετι στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Μαζί με τη σύζυγό του Ανν, απέκτησαν περίπου 200.000 στρέμματα στα υψίπεδα της Σκωτίας, σκοπεύοντας να τα διατηρήσουν στη φυσική τους κατάσταση για τις επόμενες γενιές. 

Σρι Λάνκα: Θρήνος για τον δισεκατομμυριούχο της Asos - Έχασε 3 παιδιά στις επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter

Οι αρχές είχαν ενημερωθεί

Οι αρχές της Σρι Λάνκα είχαν προειδοποιηθεί για τις βομβιστικές επιθέσεις τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τις χθεσινές, πολύνεκρες εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της χώρας, που στοίχησαν τη ζωή σε 290 ανθρώπους τραυματίζοντας περίπου 500 άτομα, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα για τους Καθολικούς.

Όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Rajitha Senaratne, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν μέχρι και ονόματα των υπόπτων που αιματοκύλισαν χθες τη χώρα. «Είχαμε ενημερωθεί σχετικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Στις 4 Απριλίου, είχαμε δεχθεί πληροφορίες για αυτά τα περιστατικά». Πέντε ημέρες αργότερα, στις 9 Απριλίου, ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έγραψε μία επιστολή στην οποία περιλαμβάνονταν τα ονόματα αρκετών μελών του τρομοκρατικού οργανισμού που εξαπέλυσε τις χθεσινές παράλληλες επιθέσεις, παραδέχτηκε ο Senaratne.

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είχε ενημερωθεί για τις επιστολές και τις αποκαλύψεις που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο.

View this post on Instagram

3 x små ferie basser ?

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια