SpaceX: Στη Γη επέστρεψε ο δισεκατομμυριούχος αστροναύτης, μετά από μια ιστορική αποστολή

SpaceX: Στη Γη επέστρεψε ο δισεκατομμυριούχος αστροναύτης, μετά από μια ιστορική αποστολή Facebook Twitter
0

Πάτησε Γη το πλήρωμα του Polaris Dawn της SpaceX, έπειτα από πέντε ημέρες σε τροχιά, ολοκληρώνοντας έτσι την ιστορική αποστολή ως τον πρώτο διαστημικό περίπατο στον κόσμο από ιδιώτες αστροναύτες, ανάμεσά τους και ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν.

Εικόνες που μεταδόθηκαν νωρίς (07:37 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Κυριακής (15.09.2024) έδειξαν τους «ερασιτέχνες» αστροναύτες της SpaceX, να βγαίνουν από την κάψουλα Dragon στις ακτές της Φλόριντα.

«Επιβεβαιώθηκε η προσθαλάσσωση του Dragon! Καλώς ήρθατε πίσω στη Γη», ανέφερε η SpaceX στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Η NASA σχολίασε ότι η αποστολή αντιπροσωπεύει «ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός» για τη διαστημική βιομηχανία.

Επανερχόμενο στη γήινη ατμόσφαιρα, το διαστημόπλοιο πλησίασε σε θερμοκρασίες 1.900 C από την τριβή με την ατμόσφαιρα καθώς κινούνταν με ταχύτητα περίπου 27.000 χλμ/ώρα.

Μιλώντας στον κέντρο ελέγχου της αποστολής, στο Hawthorne της Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια του διαστημικού περιπάτου, ο Άιζακμαν δήλωσε: «Πίσω στην πατρίδα έχουμε όλοι πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά από εδώ – μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο».

Η τετραμελής ομάδα, που χρηματοδοτήθηκε και καθοδηγήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζάρεντ Ισαάκμαν, ταξίδεψε στο διάστημα από οποιονδήποτε άνθρωπο για περισσότερα από πενήντα χρόνια. Στο πλήρωμα συμμετείχαν επίσης ο Σκοτ Ποτίτ, συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, και οι υπάλληλοι της SpaceX Σάρα Γκίλις και Άννα Μένον.

Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών, το πλήρωμα διεξήγαγε περισσότερα από 40 πειράματα, συμπεριλαμβανομένων ερευνών για τις επιπτώσεις των διαστημικών αποστολών στην ανθρώπινη υγεία και δοκιμών επικοινωνίας με λέιζερ μεταξύ του διαστημοπλοίου Dragon και του δικτύου δορυφόρων Starlink της SpaceX.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM