Σούζαν Σαράντον και Τζίνα Ντέιβις θυμούνται τις αντιδράσεις που προκάλεσε πριν από 30 χρόνια το «Θέλμα & Λουίζ»

Σούζαν Σαράντον και Τζίνα Ντέιβις θυμούνται τις αντιδράσεις που προκάλεσε πριν από 30 χρόνια το «Θέλμα & Λουίζ» Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Πριν από 30 χρόνια, η ταινία «Θέλμα & Λουίζ» εκτόξευσε την καριέρα της Σούζαν Σαράντον και της Τζίνα Ντέιβις σε νέα ύψη. Οι δυο τους θυμήθηκαν τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει τότε το φιλμ. 

Οι δύο ηθοποιοί έδωσαν το παρών σε ειδική προβολή της ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ στο Λος Άντζελες, για τη συμπλήρωση 30 χρόνων. Μάλιστα, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «Είναι η Θέλμα μου και είμαι η Λουίζ της» και το αντίστροφο. 

Όταν το «Θέλμα & Λουίζ» προβλήθηκε στους κινηματογράφους, τα ΜΜΕ προέβλεπαν ότι «θα ακολουθήσουν πολλές ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες, φιλμ για τις γυναίκες ή road movies με γυναίκες», είπε η Ντέιβις απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την προβολή. 

«Σκέφτηκα, ας καθίσω κι ας περιμένω να γίνει αυτή η μαγική αλλαγή», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Hollywood Reporter. «Ακόμη περιμένουμε, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Φαίνεται ότι περίπου κάθε πέντε χρόνια βγαίνει άλλη μία ταινία που πρωταγωνιστούν γυναίκες, η οποία έχει μεγάλη επιτυχία και ο κόσμος λέει “Τώρα σίγουρα θα αλλάξουν όλα”, αλλά πραγματικά δεν έχουν αλλάξει», συμπλήρωσε. 

Ο τρόπος που η ταινία παρουσίασε την «Θέλμα» και την «Λουίζ» ως θαρραλέες, ανεξάρτητες γυναίκες έτοιμες να τα ρισκάρουν όλα για τη φιλία, εγκωμιάστηκε ως ένα βήμα προς τα εμπρός για την ενδυνάμωση της γυναίκας στο Χόλιγουντ, σημειώνει το BBC.  

Όμως, κάποιοι άνδρες κριτικοί διαφώνησαν με την αποτύπωση των ανδρών και τη βία εναντίον τους στην ταινία. «Υποτίμησα απολύτως ότι μπαίναμε σε μία περιοχή που κατείχαν λευκοί, ετερόφυλοι άνδρες», σχολίασε η Σαράντον. 

«Προσβλήθηκαν και μας κατηγόρησαν για εξύμνηση της δολοφονίας και της αυτοκτονίας και για διάφορα πράγματα. Φαινόταν σαν να ήταν ασυνήθιστο ότι θα υπήρχε μια γυναίκα με την οποία θα μπορούσατε να είστε φίλες σε μια ταινία», συμπλήρωσε. 

«Συνήθως, αν υπήρχαν δύο γυναίκες σε μία ταινία, αυτόματα η μία μισούσε την άλλη για κάποιο λόγο… Και μετά προκλήθηκε κόλαση», πρόσθεσε. 

Η Τζίνα Ντέιβις επεσήμανε όμως και την ισχυρή αντίδραση των γυναικών, κάτι που δεν είχε ξαναδεί όπως είπε. «Με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσες λίγες ευκαιρίες έχουμε ως γυναίκες να βγούμε από μία ταινία νιώθοντας ενδυναμωμένες από έναν γυναικείο χαρακτήρα. Οι άνδρες το νιώθουν αυτό σε κάθε ταινία που παρακολουθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αυτό, εξήγησε, την έκανε να αναλογιστεί τι θα σκέφτονταν στο εξής οι γυναίκες που παρακολουθούν έναν χαρακτήρα που ερμηνεύει σε ταινία. «Αυτό με έκανε να θέλω να παίζω ρόλους που ένιωθα καλά με τις επιλογές που κάνουν. Σίγουρα απέρριψα κάποιους ρόλους με αυτό το σκεπτικό», πρόσθεσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM