Σούλτς: Η ευρωζώνη χρειάζεται κοινό Προϋπολογισμό, η Γερμανία πρέπει να δώσει πιο πολλά

Σούλτς: Η ευρωζώνη χρειάζεται κοινό Προϋπολογισμό, η Γερμανία πρέπει να δώσει πιο πολλά Facebook Twitter
0

H ευρωζώνη χρειάζεται έναν κοινό προϋπολογισμό για να αυξήσει τις επενδύσεις και η Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να κάνει περισσότερα εντός της Ευρώπης, πιθανόν αυξάνοντας την οικονομική συνεισφορά της στο μπλοκ, ανέφερε ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς σε έκθεσή του που παρουσίασε σήμερα.

 

"Η Γερμανία είναι μια σπουδαία χώρα. Αλλά η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα", είπε στην εισαγωγή του σχεδίου του των δέκα σημείων για μια σύγχρονη Γερμανία και μια καλύτερη Ευρώπη ο Σουλτς, το κόμμα του οποίου είναι ο ήσσων εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

 

Ο Σουλτς, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ εκτός ευρωζώνης δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα βέτο επί της περαιτέρω ενσωμάτωσης στην ευρωζώνη και ότι εκείνες οι οποίες αδιαφορούν για την αλληλεγγύη θα πρέπει να αντιμετωπίζουν οικονομικές κυρώσεις.

 

Ο Σουλτς ευελπιστεί να νικήσει την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, αλλά το κόμμα του, το SPD, έχει χάσει το μομέντουμ στις δημοσκοπήσεις μετά την άνοδο που σημείωσε τον Ιανουάριο έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM