Σούλτς: Η ευρωζώνη χρειάζεται κοινό Προϋπολογισμό, η Γερμανία πρέπει να δώσει πιο πολλά

Σούλτς: Η ευρωζώνη χρειάζεται κοινό Προϋπολογισμό, η Γερμανία πρέπει να δώσει πιο πολλά Facebook Twitter
0

H ευρωζώνη χρειάζεται έναν κοινό προϋπολογισμό για να αυξήσει τις επενδύσεις και η Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να κάνει περισσότερα εντός της Ευρώπης, πιθανόν αυξάνοντας την οικονομική συνεισφορά της στο μπλοκ, ανέφερε ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς σε έκθεσή του που παρουσίασε σήμερα.

 

"Η Γερμανία είναι μια σπουδαία χώρα. Αλλά η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα", είπε στην εισαγωγή του σχεδίου του των δέκα σημείων για μια σύγχρονη Γερμανία και μια καλύτερη Ευρώπη ο Σουλτς, το κόμμα του οποίου είναι ο ήσσων εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

 

Ο Σουλτς, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ εκτός ευρωζώνης δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα βέτο επί της περαιτέρω ενσωμάτωσης στην ευρωζώνη και ότι εκείνες οι οποίες αδιαφορούν για την αλληλεγγύη θα πρέπει να αντιμετωπίζουν οικονομικές κυρώσεις.

 

Ο Σουλτς ευελπιστεί να νικήσει την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, αλλά το κόμμα του, το SPD, έχει χάσει το μομέντουμ στις δημοσκοπήσεις μετά την άνοδο που σημείωσε τον Ιανουάριο έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM