SOS από Interpol: Το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να βάλει στο στόχαστρο τα εμβόλια για τον κορωνοϊό

SOS από Interpol: Το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να βάλει στο στόχαστρο τα εμβόλια για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
0

Η Interpol προειδοποίησε ότι τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως και ότι μπορεί να επιδιώξουν να πουλήσουν απομιμήσεις εμβολίων.

Η Interpol έστειλε σήμα «πορτοκαλί συναγερμού» προς τις 194 χώρες- μέλη της, προειδοποιώντας για «πιθανή εγκληματική δραστηριότητα συνδεόμενη με την παραποίηση, κλοπή ή παράνομη προώθηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού και της γρίπης». 


Η πανδημία έχει ήδη δώσει την ευκαιρία για επιθετική και καιροσκοπική εγκληματική δραστηριότητα άνευ προηγουμένου, σημειώνει η Interpol, αναφέροντας ότι έχει ήδη διαπιστώσει δραστηριότητες «προώθησης, πώλησης και χορήγησης πλαστών εμβολίων» κατά του κορωνοϊού». 

«Την ώρα που οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για τη διανομή των εμβολίων, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν ή να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Γιούργκεν Στοκ.

«Επίσης τα εγκληματικά δίκτυα θα βάλουν στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες, μέσω ψεύτικων ιστοσελίδων και ψευδών θεραπειών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τους ή ακόμη και για τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο Στοκ, σύμφωνα με το Reuters.

Σήμερα η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που δίνει το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από Reuters, AΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM