SOS από Interpol: Το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να βάλει στο στόχαστρο τα εμβόλια για τον κορωνοϊό

SOS από Interpol: Το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να βάλει στο στόχαστρο τα εμβόλια για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
0

Η Interpol προειδοποίησε ότι τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως και ότι μπορεί να επιδιώξουν να πουλήσουν απομιμήσεις εμβολίων.

Η Interpol έστειλε σήμα «πορτοκαλί συναγερμού» προς τις 194 χώρες- μέλη της, προειδοποιώντας για «πιθανή εγκληματική δραστηριότητα συνδεόμενη με την παραποίηση, κλοπή ή παράνομη προώθηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού και της γρίπης». 


Η πανδημία έχει ήδη δώσει την ευκαιρία για επιθετική και καιροσκοπική εγκληματική δραστηριότητα άνευ προηγουμένου, σημειώνει η Interpol, αναφέροντας ότι έχει ήδη διαπιστώσει δραστηριότητες «προώθησης, πώλησης και χορήγησης πλαστών εμβολίων» κατά του κορωνοϊού». 

«Την ώρα που οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για τη διανομή των εμβολίων, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν ή να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Γιούργκεν Στοκ.

«Επίσης τα εγκληματικά δίκτυα θα βάλουν στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες, μέσω ψεύτικων ιστοσελίδων και ψευδών θεραπειών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τους ή ακόμη και για τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο Στοκ, σύμφωνα με το Reuters.

Σήμερα η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που δίνει το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από Reuters, AΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM