Σορός μοναχής παραμένει άθικτη 4 χρόνια μετά τον θάνατό της- Πιστοί συρρέουν για να την αγγίξουν

Σορός μοναχής παραμένει άθικτη 4 χρόνια μετά τον θάνατό της- Πιστοί συρρέουν για να την αγγίξουν Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν να δουν από κοντά τη σορό της μοναχής Βιλελμίνα Λάνκαστερ, η οποία αν και πέθανε πριν από 4 χρόνια δεν παρουσιάζει κανέναν σημάδι αποσύνθεσης. 

Όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί μιλούν για θαύμα και οι Καθολικοί πιστοί συρρέουν να προσκυνήσουν τη σορό της μοναχής.

Κάποιοι λένε ότι η μη αποσύνθεση της σορού της είναι σημάδι αγιότητας. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι ενδεχομένως να υπάρχει μια ορθολογική απάντηση στη λύση του μυστηρίου και η περίπτωσή της να μην είναι τόσο σπάνια.

Σορός μοναχής παραμένει άθικτη 4 χρόνια μετά τον θάνατό της- Πιστοί συρρέουν για να την αγγίξουν Facebook Twitter

Η εκταφή της σορού της μοναχής Βιλελμίνα Λάνκαστερ  έγινε τον Απρίλιο, σύμφωνα με δήλωση της επισκοπής του τάγματος των Βενεδικτίνων της Παρθένου Μαρίας, της Βασίλισσας των Αποστόλων, στο Gower του Μιζούρι.

Οι μοναχές προετοιμάζονταν για την προσθήκη ενός ιερού και αυτό περιελάβανε «τον επανενταφιασμό των λειψάνων της αδελφής Βιλελμίνα» όπως ανέφερε σχετική δήλωση.

Οι μοναχές περίμεναν να δουν οστά καθώς η μοναχή Βολελμίνα είχε πεθάνει πριν από 4 χρόνια και στη συνέχεια ενταφιάστηκε σε ένα απλό ξύλινο φέρετρο χωρίς να έχει προηγηθεί ταρίχευση.

Σορός μοναχής παραμένει άθικτη 4 χρόνια μετά τον θάνατό της- Πιστοί συρρέουν για να την αγγίξουν Facebook Twitter

Αντίθετα, ανακάλυψαν μία άθικτη σορό και «μια τέλεια διατηρημένη εικόνα», ανέφερε η δήλωση. 

Οι καλόγριες δεν είχαν σκοπό να δημοσιοποιήσουν την ανακάλυψη αυτή, αλλά κάποιος δημοσίευσε ένα ιδιωτικό email, που πέρασε στην κατοχή του και τα νέα για την άθικτη σορό της μοναχής έγιναν viral.

Αμέσως η περιοχή κατακλύστηκε από πιστούς που έσπευσαν να δουν από κοντά την σορό της μοναχής Βιλελμίνα. Σχεδόν 2.00 πιστοί έχουν ήδη βρεθεί στο ναό για να δουν και να αγγίξουν τη σορό της.

«Ήταν καταπληκτικό», είπε ο Samuel Dawson, που έφτασε από το Κάνσας Σίτι με τον γιο του την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας το θέαμα «ευλαβικό».

Οι πιστοί μπορούσαν να αγγίξουν τη σορό της ενώ το μοναστήρι σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως η σορός της αδελφής Βιλελμίνα Λάνκαστερ θα τοποθετηθεί σε γυάλινη προθήκη στην εκκλησία τους. 

Σορός μοναχής παραμένει άθικτη 4 χρόνια μετά τον θάνατό της- Πιστοί συρρέουν για να την αγγίξουν Facebook Twitter

Οι επισκέπτες θα μπορούν ακόμα να δουν τη σορό της και να πάρουν χώμα από τον τάφο της, αλλά δεν θα μπορούν να την αγγίξουν, όταν τοποθετηθεί σε γυάλινη προθήκη.

«Η κατάσταση των λειψάνων της αδελφής Βιλελμίνα Λάνκαστερ έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και εγείρει σημαντικά ερωτήματα», ανέφερε η επισκοπή. «Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των λειψάνων της αδελφής Βιλελμίνα για να επιτραπεί μια διεξοδική έρευνα».

«Η αφθαρσία έχει επαληθευτεί στο παρελθόν, αλλά είναι πολύ σπάνια. Υπάρχει μια καλά εδραιωμένη διαδικασία για την αγιοποίηση , αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει τουλάχιστον ακόμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση» πρόσθεσε η επιτροπή.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία αγιοποίησης απαιτούνται τουλάχιστον 5 χρόνια από τον θάνατο κάποιου, σύμφωνα με τη=ο τάγμα των μοναχών των Βενεδικτίνων της Παρθένου Μαρίας, Βασίλισσας των Αποστόλων.

Σορός μοναχής παραμένει άθικτη 4 χρόνια μετά τον θάνατό της- Πιστοί συρρέουν για να την αγγίξουν Facebook Twitter

Η Ρεμπέκα Τζορτζ, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Καρολίνας στη Βόρεια Καρολίνα, είπε ότι η μη αποσύνθεση του σώματος μπορεί να μην είναι τόσο σπάνια, όσο νομίζουν οι κοινοί θνητοί.

Σημείωσε ότι η «μουμιοποίηση» μη ταριχευμένων σωμάτων είναι συνηθισμένη στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου και τα πτώματα θα μπορούσαν να διατηρηθούν για πολλά χρόνια.

Όπως είπε τα φέρετρα και τα ρούχα βοηθούν επίσης στη διατήρηση μιας σορού.

«Συνήθως, όταν θάβουμε ανθρώπους, δεν τους ξεθάβουμε. Και έτσι δεν μπορούμε να δούμε πως είναι τα πρώτα χρόνια. » πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε τις κόρες του Άντριου στο Royal Ascot παρά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Παρότι οι δύο πριγκίπισσες δεν θα συμμετάσχουν στις πασχαλινές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται πως προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες
THE LIFO TEAM
ΧΕΛΩΝΑ ΑΠΑΤΗ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Διεθνή / Πώς η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο εμπλέκεται σε απάτη με κρυπτονομίσματα;

Ένας fake λογαριασμός στην πλατφόρμα Χ, που παρίστανε τον κτηνίατρο του Τζόναθαν, προκάλεσε παγκόσμια σύγχυση διαδίδοντας ψευδώς τον θάνατό του και ζητώντας δωρεές σε κρυπτονομίσματα
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Έχουμε νίκες που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος» - Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν δεν υπάρξει συμφωνία

Έναν μήνα μετά, εκφώνησε το διάγγελμα που πολλοί θα ανέμεναν όταν ξεκινούσε ο πόλεμος ο οποίος, όπως επανέλαβε, θα διαρκέσει «δυο ή τρεις εβδομάδες» ακόμη
THE LIFO TEAM