Σομαλία: Ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο - Τουλάχιστον 17 νεκροί

Σομαλία: Ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο - Τουλάχιστον 17 νεκροί Facebook Twitter
Σομαλία: Έκρηξη στο Μογκαντίσου - Πληροφορίες για ένοπλη επίθεση σε 5άστερο ξενοδοχείο
0

Έκρηξη και ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε  το απόγευμα στο ξενοδοχείο Elite στην παραλία Lido του Μογκαντίσου στη Σομαλία.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 17 άνθρωποι, μεταξύ αυτών οι πέντε δράστες, σκοτώθηκαν όταν ισλαμιστές τρομοκράτες εισέβαλαν σε ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και την αστυνομία.

Η πολιορκία έληξε έπειτα από 3 ώρες και σφοδρές ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ των ενόπλων της οργάνωσης Σεμπάμπ και των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ είχε ξεκινήσει με την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην είσοδο του ξενοδοχείου, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ίσμαελ Μουκτάρ Ομάρ.

Μεταξύ των 12 θυμάτων ήταν δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τρεις φρουροί ασφαλείας του ξενοδοχείου, τέσσερις άμαχοι και άλλοι τρεις αγνώστου ταυτότητας άνθρωποι, ανέφερε στο dpa ο αστυνομικός Άχμεντ Μπασάνε.

Ο πρόεδρος της Σομαλίας Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Φαρμάτζο καταδίκασε την επίθεση.

«Οι τρομοκράτες θέλουν να προκαλέσουν απόγνωση στην κοινωνία μας. Τέτοιες σατανικές πράξεις δεν θα μας αποτρέψουν από το να οδηγήσουμε τη χώρα προς την πρόοδο», τόνισε ο Σομαλός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA μετέδωσε νωρίτερα ότι η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ διέπραξε την επίθεση με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην είσοδο του ξενοδοχείου και ένοπλους μαχητές της. 

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες άμαχοι, που περνούσαν έξω από το ξενοδοχείο και άλλοι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας διευθυντής του υπουργείου Ενημέρωσης», ανέφερε το SONNA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Ισμαήλ Μουκτάρ Ομάρ.

«Η ανταλλαγή πυρών είναι τρομακτική και αδέσποτες σφαίρες έφθασαν σε εμάς στην παραλία», περιέγραψε ο Μοχάμεντ Νουρ, ένας κυβερνητικός υπάλληλος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός αστυνομικού στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένοπλοι περικύκλωσαν το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, μετά την έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος.

Αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters, ότι μετά την έκρηξη ακολούθησαν πυροβολισμοί. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο.

«Άκουσα μια τεράστια έκρηξη στο ξενοδοχείο, ακολούθησαν πυροβολισμοί και έπειτα σύννεφα καπνού», είπε ο Ahmed Ali.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sadik Ali επιβεβαίωσε ότι υπήρξε έκρηξη, προσθέτοντας: «Θα σας ενημερώσουμε αργότερα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 16.8.2020

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM