Σομαλία: Ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο - Τουλάχιστον 17 νεκροί

Σομαλία: Ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο - Τουλάχιστον 17 νεκροί Facebook Twitter
Σομαλία: Έκρηξη στο Μογκαντίσου - Πληροφορίες για ένοπλη επίθεση σε 5άστερο ξενοδοχείο
0

Έκρηξη και ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε  το απόγευμα στο ξενοδοχείο Elite στην παραλία Lido του Μογκαντίσου στη Σομαλία.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 17 άνθρωποι, μεταξύ αυτών οι πέντε δράστες, σκοτώθηκαν όταν ισλαμιστές τρομοκράτες εισέβαλαν σε ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και την αστυνομία.

Η πολιορκία έληξε έπειτα από 3 ώρες και σφοδρές ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ των ενόπλων της οργάνωσης Σεμπάμπ και των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ είχε ξεκινήσει με την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην είσοδο του ξενοδοχείου, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ίσμαελ Μουκτάρ Ομάρ.

Μεταξύ των 12 θυμάτων ήταν δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τρεις φρουροί ασφαλείας του ξενοδοχείου, τέσσερις άμαχοι και άλλοι τρεις αγνώστου ταυτότητας άνθρωποι, ανέφερε στο dpa ο αστυνομικός Άχμεντ Μπασάνε.

Ο πρόεδρος της Σομαλίας Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Φαρμάτζο καταδίκασε την επίθεση.

«Οι τρομοκράτες θέλουν να προκαλέσουν απόγνωση στην κοινωνία μας. Τέτοιες σατανικές πράξεις δεν θα μας αποτρέψουν από το να οδηγήσουμε τη χώρα προς την πρόοδο», τόνισε ο Σομαλός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA μετέδωσε νωρίτερα ότι η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ διέπραξε την επίθεση με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην είσοδο του ξενοδοχείου και ένοπλους μαχητές της. 

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες άμαχοι, που περνούσαν έξω από το ξενοδοχείο και άλλοι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας διευθυντής του υπουργείου Ενημέρωσης», ανέφερε το SONNA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Ισμαήλ Μουκτάρ Ομάρ.

«Η ανταλλαγή πυρών είναι τρομακτική και αδέσποτες σφαίρες έφθασαν σε εμάς στην παραλία», περιέγραψε ο Μοχάμεντ Νουρ, ένας κυβερνητικός υπάλληλος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός αστυνομικού στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένοπλοι περικύκλωσαν το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, μετά την έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος.

Αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters, ότι μετά την έκρηξη ακολούθησαν πυροβολισμοί. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο.

«Άκουσα μια τεράστια έκρηξη στο ξενοδοχείο, ακολούθησαν πυροβολισμοί και έπειτα σύννεφα καπνού», είπε ο Ahmed Ali.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sadik Ali επιβεβαίωσε ότι υπήρξε έκρηξη, προσθέτοντας: «Θα σας ενημερώσουμε αργότερα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 16.8.2020

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM