Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι θα επισκεφτούν το Κίεβο, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα

Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι θα επισκεφτούν το Κϊεβο, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα ταξιδέψει στο Κίεβο μαζί με τους ομολόγους του από τη Γαλλία και την Ιταλία πριν από τη σύνοδο κορυφής των G7 στα τέλη Ιουνίου, ανέφερε το σήμερα η Bild am Sonntag.

Η εφημερίδα επικαλείται γαλλικές και ουκρανικές κυβερνητικές πηγές για την επίσκεψη Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι, ωστόσο, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης που ρωτήθηκε σχετικά από το Reuters απάντησε πως: «Δεν είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε αυτό».

Ωστόσο, σήμερα στο Κίεβο βρέθηκε για δεύτερη φορά, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου και συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα με μια ανάρτηση στο Twitter.

«Με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα αξιολογήσω την κοινή δουλειά που χρειάζεται για την ανοικοδόμηση και για την πρόοδο που έχει κάνει η Ουκρανία στο ευρωπαϊκό μονοπάτι της», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στην ανάρτησή της. 

«Η Ευρώπη μαζί σας», συμπλήρωσε στο tweet της, στα ουκρανικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM