LIVE!

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με την Αυστρία - H Ελλάδα ανακάλεσε την πρέσβειρά της στην Βιέννη

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με την Αυστρία - H Ελλάδα ανακάλεσε την πρέσβειρά της στην Βιέννη Facebook Twitter
10

Πριν από λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από την πρέσβη της Ελλάδος στη Βιέννη, Χρυσούλα Αλειφέρη, να επιστρέψει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, «προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Είναι σαφές ότι, τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των Αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες Αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους.

Οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα. Η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση.»

10

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (αρχές 2026) αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM
Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
εισαι οριακα εκτος θεματος, με την ρωσια δεν υπαρχει καμμια συμφωνια που δεν τηρειται, με την αγκυρα πρεπει να αντιδρασει η ΕΕ... αυτο που εκανε η αυστρια ηταν τελειως εκτος τοπου και χρονου και σωστα αντεδρασε η Αθηνα, και το λεω εγω που κι αν εχω κραξει την κυβερνηση, και θα συνεχιζω να την κραζω...αλλα οταν κανει κατι σωτο ας το λεμε
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Η Αυστρια δεν δεχεται παρανομους μεταναστες (αφγανους, μαροκινους αλγερινους κτλ) και αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα. Ολες οι χωρες της κεντρικης Ευρωπης εχουν δεχτει χιλιαδες προσφυγες, ειναι αυτοι που κατα την Τασια εξαφανιζονταν. Η Γερμανια εχει δεχτει εξαιρετικα μεγαλο αριθμο. Ειναι υποχρεωση της Ελλαδας να ταυτοποιει ποιος μπαινει στο εδαφος της και να προωθει τους προσφυγες στις χωρες της κεντρικης Ευρωπης. Μονο τους προσφυγες! Το Μαροκο δεν εχει πολεμο, ουτε η Αλγερια. Αυτο δεν εγινε γιατι η κυβερνηση χρησιμοποιησε το προσφυγικο ως μεσο πιεσης και απειλουσε την Ευρωπη οτι θα στειλει τζιχαντιστες. Τωρα ο θεος βοηθος, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μεινουν χιλιαδες παρανομοι μεταναστες στην Ελλαδα. Τελος, ολοι οι προσφυγες πηγαινουν στην Γερμανια, και οχι Ρωσια η στις Αραβικες χωρες, γιατι ξερουν οτι ειναι σοβαρη χωρα και αν πραγματι ειναι προσφυγες θα μπορεσουν να παρουν αδεια διαμονης και θα ξαναφτιαξουν τη ζωη τους με τις οικεγενειες τους, πραγμα που ολοψυχα τους το ευχομαι.
Αντι να ζητήσουμε συγγνώμη που ανοίξαμε τα σύνορα, αντί να ζητησουμε συγγνώμη για τις δηλώσεις του ψεκασμένου υπουργού άμυνας, ζητάμε και τα ρέστα από πάνω!
λαθος αντιδραση, ο πρεσβης στην Αγκυρα επρεπρε να ανακληθει. Εκει ειναι το προβλημα και οχι η Αυστρια. Η Αυστρια εχει δεχθει χιλιαδες προσφυγες. Υπαρχουν χωρες (Ρωσια) που δεν εχουν δεχθει καθολου προσφυγες.