Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με την Αυστρία - H Ελλάδα ανακάλεσε την πρέσβειρά της στην Βιέννη

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με την Αυστρία - H Ελλάδα ανακάλεσε την πρέσβειρά της στην Βιέννη Facebook Twitter
10

Πριν από λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από την πρέσβη της Ελλάδος στη Βιέννη, Χρυσούλα Αλειφέρη, να επιστρέψει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, «προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Είναι σαφές ότι, τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των Αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες Αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους.

Οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα. Η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση.»

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΓΑΜΟΣ ΡΩΣΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι ο γιος του θα αποπληρώσει τον Ρώσο επιχειρηματία που πλήρωσε για το γαμήλιο πάρτι του

Ο Ουμάρ Κρέμλεφ, επιχειρηματίας με στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, είχε καλύψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για τις εκδηλώσεις μετά τον γάμο του Τραμπ Τζούνιορ
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ρωσικός αποκλεισμός σε κατεχόμενη πόλη: «Οι Ουκρανοί ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγο φαγητό»

Ο Ουκρανός Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποίησε ότι πολλοί «περπατούν πλέον μόνοι τους μέσα από ναρκοπέδια, καθώς δεν βλέπουν άλλον τρόπο να ξεφύγουν από αυτή την κόλαση»
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
εισαι οριακα εκτος θεματος, με την ρωσια δεν υπαρχει καμμια συμφωνια που δεν τηρειται, με την αγκυρα πρεπει να αντιδρασει η ΕΕ... αυτο που εκανε η αυστρια ηταν τελειως εκτος τοπου και χρονου και σωστα αντεδρασε η Αθηνα, και το λεω εγω που κι αν εχω κραξει την κυβερνηση, και θα συνεχιζω να την κραζω...αλλα οταν κανει κατι σωτο ας το λεμε
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Η Αυστρια δεν δεχεται παρανομους μεταναστες (αφγανους, μαροκινους αλγερινους κτλ) και αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα. Ολες οι χωρες της κεντρικης Ευρωπης εχουν δεχτει χιλιαδες προσφυγες, ειναι αυτοι που κατα την Τασια εξαφανιζονταν. Η Γερμανια εχει δεχτει εξαιρετικα μεγαλο αριθμο. Ειναι υποχρεωση της Ελλαδας να ταυτοποιει ποιος μπαινει στο εδαφος της και να προωθει τους προσφυγες στις χωρες της κεντρικης Ευρωπης. Μονο τους προσφυγες! Το Μαροκο δεν εχει πολεμο, ουτε η Αλγερια. Αυτο δεν εγινε γιατι η κυβερνηση χρησιμοποιησε το προσφυγικο ως μεσο πιεσης και απειλουσε την Ευρωπη οτι θα στειλει τζιχαντιστες. Τωρα ο θεος βοηθος, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μεινουν χιλιαδες παρανομοι μεταναστες στην Ελλαδα. Τελος, ολοι οι προσφυγες πηγαινουν στην Γερμανια, και οχι Ρωσια η στις Αραβικες χωρες, γιατι ξερουν οτι ειναι σοβαρη χωρα και αν πραγματι ειναι προσφυγες θα μπορεσουν να παρουν αδεια διαμονης και θα ξαναφτιαξουν τη ζωη τους με τις οικεγενειες τους, πραγμα που ολοψυχα τους το ευχομαι.
Αντι να ζητήσουμε συγγνώμη που ανοίξαμε τα σύνορα, αντί να ζητησουμε συγγνώμη για τις δηλώσεις του ψεκασμένου υπουργού άμυνας, ζητάμε και τα ρέστα από πάνω!
λαθος αντιδραση, ο πρεσβης στην Αγκυρα επρεπρε να ανακληθει. Εκει ειναι το προβλημα και οχι η Αυστρια. Η Αυστρια εχει δεχθει χιλιαδες προσφυγες. Υπαρχουν χωρες (Ρωσια) που δεν εχουν δεχθει καθολου προσφυγες.