«Σοβαρές ανωμαλίες» σε πεταλούδες της Φουκουσίμα

«Σοβαρές ανωμαλίες» σε πεταλούδες της Φουκουσίμα Facebook Twitter
1

Ασυνήθιστα μήκη στα πόδια, στις κεραίες και νέα σχήματα φτερών παρατηρούνται σε πεταλούδες που βρίσκονται στη Φουκουσίμα, γράφει το BBC.

Η σύνδεση μεταξύ των μεταλλάξεων και του ραδιενεργού υλικού αποδείχθηκε με εργαστηριακά πειράματα τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Scientific Reports.

Δύο μήνες μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα μια ομάδα γιαπωνέζων επιστημόνων συνέλεξε 144 δείγματα πεταλούδων Zizeeria maha από 10 διαφορετικές περιοχές της Ιαπωνίας. Μετά από σύγκριση των δειγμάτων αποδείχτηκε ότι οι πεταλούδες που βρισκόταν σε πιο επικίνδυνες περιοχές ανέπτυξαν μικρότερα φτερά και διαφορετικούς σχηματισμούς ματιών. Ο αρχηγός της ομάδας δήλωσε ότι «υπήρχε η πεποίθηση ότι τα έντομα είναι πολύ ανθεκτικά στη ραδιενέργεια. Μ’ αυτή την έννοια, τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα.»

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια