«Σοβαρές ανωμαλίες» σε πεταλούδες της Φουκουσίμα

«Σοβαρές ανωμαλίες» σε πεταλούδες της Φουκουσίμα Facebook Twitter
1

Ασυνήθιστα μήκη στα πόδια, στις κεραίες και νέα σχήματα φτερών παρατηρούνται σε πεταλούδες που βρίσκονται στη Φουκουσίμα, γράφει το BBC.

Η σύνδεση μεταξύ των μεταλλάξεων και του ραδιενεργού υλικού αποδείχθηκε με εργαστηριακά πειράματα τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Scientific Reports.

Δύο μήνες μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα μια ομάδα γιαπωνέζων επιστημόνων συνέλεξε 144 δείγματα πεταλούδων Zizeeria maha από 10 διαφορετικές περιοχές της Ιαπωνίας. Μετά από σύγκριση των δειγμάτων αποδείχτηκε ότι οι πεταλούδες που βρισκόταν σε πιο επικίνδυνες περιοχές ανέπτυξαν μικρότερα φτερά και διαφορετικούς σχηματισμούς ματιών. Ο αρχηγός της ομάδας δήλωσε ότι «υπήρχε η πεποίθηση ότι τα έντομα είναι πολύ ανθεκτικά στη ραδιενέργεια. Μ’ αυτή την έννοια, τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα.»

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια