Σκίτσο του Economist συνδέει τη Μέρκελ με το έμβλημα του Τρίτου Ράιχ

Σκίτσο του Economist συνδέει τη Μέρκελ με το έμβλημα του Τρίτου Ράιχ Facebook Twitter
1

Το περιοδικό Economist δημοσιεύει σκίτσο το οποίο συνδέει ευθέως στην Άνκελα Μέρκελ με το Γ Ράιχ σε άρθρο το οποίο αναφέρεται στην ελληνική απαίτηση για αποζημιώσεις αλλά και στην γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη. Στο εκτενές άρθρο στην στήλη «Καρλομάγνος» του περιοδικού  υπάρχει αναφορά στο εξώφυλλο του Spiegel με την Μέρκελ με τους ναζί στην Ακρόπολη αλλά και η εικόνα της γερμανικής κυριαρχίας στη σημερινή Ευρώπη. Σημειώνεται ότι αυτή η κυριαρχία είναι αποτέλεσμα εν μέρει και της υποχώρησης των άλλων και τονίζεται χαρακτηριστικά: «Αν οι Ιταλοί δεν φέρνουν τα ζυμαρικά και οι Γάλλοι δεν φέρουν πατέ, τότε δεν μπορούν να διαμαρτύρονται για λαχανόσουπα της κυρίας Μέρκελ."

Ο αρθρογράφος επισημαίνει επίσης ότι την θέση του Βερολίνου ενίσχυσε η επιτυχία των περισσοτέρων προγραμμάτων χωρών σε μνημόνιο, κάτι που εξηγεί την επιμονή των Γερμανών για την επιβολή σαφώς καθορισμένων κανόνων στην Ευρώπη.

Τονίζεται επίσης ότι επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να υποτάσσεται πάντα στη θέληση της, η Γερμανία έπρεπε να δεχθεί πολιτικούς συμβιβασμούς.

Το άρθρο καταλήγει με την εκτίμηση ότι η Γερμανία θα δοκιμάσει στο μέλλον τις προτεραιότητες της. Το να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ είναι σημαντικό για τη Μέρκελ αλλά όχι με κάθε κόστος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εδώ γιατί δε βλέπω σχόλια του τύπου: "Μα καλά, δεν πάνε καθόλου καλά αυτοί εκεί στον Economist", "μιλάμε για γελοίους", "μας ντροπιάζουν όλους", "αίσχοοoς", "ο αριστεροδεξιός economist μπλα μπλα", "πρώτη φορά Economist...";

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ