Σκάνδαλο σε Μονή στην Κύπρο: Βίντεο δείχνει μοναχούς να χτυπούν μία γυναίκα με ζωνάρι

Σκάνδαλο σε Μονή στην Κύπρο: Βίντεο δείχνει τους μοναχούς να χτυπούν γυναίκα με ζώνη Facebook Twitter
0

Νέο βίντεο σχετικά με τα όσα γίνονταν στη Μονή του Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας και εντείνει τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά ως προς το τι συνέβαινε επί χρόνια εκεί.

Το βίντεο που αποκαλύπτει σήμερα το Πρωτοσέλιδο καταγράφει σκηνές από το εξωτερικό της Μονής Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο στις οποίες διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα η οποία προφανώς, όπως ισχυρίζονται τα ΜΜΕ της Κύπρου, ήταν εθελόντρια και ασκούσε χρέη καθαρίστριας.

Η γυναίκα προσπαθούσε να τους δώσει κάτι και αυτοί αρνούνταν. Οι αρχιμανδρίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του επίμαχου στιγμιότυπου ωρύονται ενώ σε κάποια στιγμή η γυναίκα πέφτει στο έδαφος. Καθαρά στο βίντεο διακρίνεται μοναχός, να χτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα, με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και έφυγε το μεταλλικό κομμάτι. Η γυναίκα στο τέλος του βίντεο διακρίνεται να αποχωρεί από τη Μονή μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια της.

Το χρονικό της αποκάλυψης του σκανδάλου στη Μονή στην Κύπρο

Η Μονή Οσίου Αββακούμ ήρθε στην επικαιρότητα μετά την αποκάλυψη σκανδάλου με οικονομικές και σεξουαλικές προεκτάσεις, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Κάμερες κατέγραψαν μοναχούς σε σεξουαλικές συνευρέσεις εντός της μονής, ενώ οικονομικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά ύψους 800.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο της μονής.

Οι δύο μοναχοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαθέτουν και ακίνητη περιουσία (ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό), ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς αποκτήθηκαν τα σπίτια αυτά και κατά πόσο έχει τελεστεί κατάχρηση των προσφορών των πιστών. Συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο... οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Τα «θαύματα» στη Μονή συχνά προβάλλονταν από βίντεο στο YouTube ενώ οι Μοναχοί είχαν έντονη δραστηριότητα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα τάματα και οι εισπράξεις στο παγκάρι από τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονταν στο Μοναστήρι αναζητούνται καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δύο μοναχοί είχαν φυλάξει στο κελί τους μεγάλα ποσά σε μετρητά που υπολογίζονται στο €1.000.000, αλλά και χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγάλα ποσά καταθέσεων ενώ είχαν «επενδύσει» και στην αγορά διαμερισμάτων στον Πειραιά και στηn Κύπρο. Τα διαμερίσματα τα χρησιμοποιούσαν οι Μοναχοί για δική τους χρήση. Η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και η έρευνα γίνεται εντός της Εκκλησίας.

Με πληροφορίες Πρωτοσέλιδο, sigmalive, philenews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM