Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του- Στη βίλα του μεταφέρεται η σορός

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του- Στη βίλα του μεταφέρεται η σορός Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στη βίλα του στο Άρκορε αναμένεται να μεταφερθεί μέσα στην ημέρα, η σορός του Σίλβιο Μπερκουσκόνι, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα γίνει δημοσία δαπάνη, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την Τετάρτη στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε δήλωση του για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε ότι «ήταν ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης, ο οποίος σφράγισε την ιστορία της Ιταλικής Αβασίλευτης Δημοκρατίας».

«Ως ηγέτης συνέβαλε στο να δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα στην ιταλική πολιτική και διετέλεσε πρωθυπουργός τέσσερις φορές» ενώ έκανε λόγο και στη «μεγάλη ανθρωπιά» του αλλά και στις επιτυχίες και την καινοτόμο δράση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως επιχειρηματία.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα. Τις προηγούμενες εβδομάδες νοσηλεύθηκε για 45 ημέρες- προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για πνευμονική λοίμωξη που συνδεόταν με χρόνια λευχαιμία. Είχε πάρει εξιτήριο στις 19 Μαΐου. 

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM