Σικελία: Αποβιβάστηκαν 144 μετανάστες στη Κατάνια- Στο πλοίο Humanity επέβαιναν 179

Ιταλία: Αποβιβάστηκαν 144 μετανάστες στη Κατάνια- Στο πλοίο Humanity 1 επέβαιναν 179 Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συνολικά 144 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν στην Κατάνια της Σικελίας.

Την περασμένη νύχτα, το πλοίο Humanity 1 εισήλθε στο λιμάνι και δόθηκε τελικά άδεια αποβίβασης σε 144 μετανάστες και πρόσφυγες, από τους συνολικά 179.

Πριν δώσουν την άδεια αποβίβασης, οι ιταλικές αρχές πραγματοποιήσαν έλεγχο για να εξακριβωθεί πόσες ήταν οι γυναίκες, τα ανήλικα και γενικότερα οι μετανάστες και πρόσφυγες με προβλήματα υγείας.

Στο τέλος αποφασίσθηκε ότι 35 άνδρες δεν δικαιούνταν να κατέβουν από το πλοίο.

Εκπρόσωπος του πληρώματος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, «αν φύγει από το λιμάνι το Humanity χωρίς να έχουν κατέβει όλοι οι επιβάτες, θα πρόκειται για παράνομη πράξη, διότι είναι όλοι τους πρόσφυγες».

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών επιμένει όμως ότι όποιος δεν πληροί της προϋποθέσεις για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας θα πρέπει να εξέλθει των ιταλικών χωρικών υδάτων.

Τις επόμενες ώρες, είναι πιθανό να προσπαθήσουν να ελλιμενιστούν και άλλα πλοία με μετανάστες και πρόσφυγες, τα οποία ανήκουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM