Σικάγο: 8χρονος πήγε στο σχολείο με το όπλο της μητέρας του στην τσάντα- Εκπυρσοκρότησε, τραυματίστηκε άλλο παιδί

Σικάγο: 8χρονος πήγε στο σχολείο με το όπλο της μητέρας του στην τσάντα- Εκπυρσοκρότησε, τραυματίστηκε άλλο παιδί Facebook Twitter
0

Από τύχη δεν συνέβη μία ακόμη τραγωδία σε σχολείο των ΗΠΑ, όταν ένας 8χρονος πήγε στην τάξη έχοντας στην τσάντα του το όπλο της μητέρας του. 

Το όπλο εκπυρσοκρότησε με συνέπεια να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, ένα άλλο παιδί ηλικίας 7 ετών. Η μητέρα του 8χρονου συνελήφθη και κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η 28χρονη αφέθηκε ελεύθερη, με καταβολή εγγύησης ύψους 1.000 δολαρίων. 

Ο 8χρονος βρήκε το όπλο κάτω από το κρεβάτι της μητέρας του και το πήρε μαζί του στο σχολείο, την Τρίτη, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Η 28χρονη έχει άδεια οπλοκατοχής. 

Το σακίδιο ήταν στην τάξη του αγοριού όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο, ένα Glock 19. Η σφαίρα χτύπησε στο πάτωμα, εξοστρακίστηκε και «έξυσε» την κοιλιά του άλλου παιδιού, είπαν οι εισαγγελείς στην ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με τους Chicago Sun-Times. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.  
Σε email προς τους γονείς ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε ότι εξαιτίας της σφαίρας «κάποια θραύσματα εξοστρακίστηκαν» στην τάξη και «χτύπησαν μέλος της σχολικής κοινότητας, προκαλώντας ελαφριές εκδορές».  

Ο δικηγόρος της μητέρας, Ρότζερ Κλαρκ, παραδέχθηκε ότι το όπλο θα έπρεπε να είναι κλειδωμένο και όχι κάτω από το κρεβάτι. Αλλά, συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην 28χρονη ότι «αυτό δεν είναι κάτι που είχε σχεδιάσει ή που έκανε ηθελημένα».  

Το επιχείρημα δεν έπεισε τον δικαστή Μάικλ Χόγκαν. «Αυτή μπορεί να μην ήταν ηθελημένη πράξη αλλά ήταν εξαιρετικά απρόσεκτη ενέργεια» τόνισε. «Απείχαμε εκατοστά από μία πολύ διαφορετική υπόθεση και μια πολύ διαφορετική τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από AP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ