Σχολείο έκανε Photoshop σε μαθήτριες για να δείχνουν «πιο σεμνές»- Οργή από τους γονείς

Σχολείο έκανε Photoshop σε μαθήτριες για να δείχνουν «πιο σεμνές»- Οργή από τους γονείς Facebook Twitter
0

Γονείς σε σχολείο της Φλόριντα εξοργίστηκαν όταν κάποια ρούχα μαθητριών υπέστησαν επεξεργασία μέσω Photoshop για να δείχνουν πιο σεμνά. 

Το Bartram Trail High School κατηγορείται για σεξισμό μετά την κίνηση να αλλάξει τις φωτογραφίες 80 κοριτσιών χωρίς την θέλησή τους, «πειράζοντας» κυρίως το ντεκολτέ στις μπλούζες τους προκείμενου να εμφανίζονται «περισσότερο καλυμμένες», σύμφωνα με το Action News Jax.

Οι ίδιες οι μαθήτριες εξέφρασαν επίσης την δυσαρέσκειά τους μετά την επεξεργασία των φωτογραφιών. «Οι κόρες μας αξίζουν μια συγγνώμη. Τις κάνουν να νιώθουν ντροπή γι' αυτό που είναι», σημείωσε η μητέρα μιας μαθήτριας. 

Σχολείο έκανε Photoshop σε μαθήτριες για να δείχνουν «πιο σεμνές»- Οργή από τους γονείς Facebook Twitter

Την οργή δυναμίτισε επίσης και το γεγονός πως στην ίδια σχολική επετηρίδα, υπήρχαν φωτογραφίες από την ομάδα κολύμβησης των αγοριών, όπου όλοι φορούν μόνο το μαγιό τους, χωρίς την παραμικρή επεξεργασία. 

«Δεν βγάζει νόημα πως όλοι τους εμφανίζονται έτσι, και η απάντηση είναι, "Αυτό είναι εντάξει, αλλά εκείνο όχι», ανέφερε μια μαθήτρια, μιλώντας στο First Coast News. Η μητέρα της τόνισε επίσης πως ο «ενδυματολογικός κώδικας» του σχολείου δεν εφαρμόζεται ισάξια ή συνεχώς. 

«Χτες [η κόρη μου] έτυχε να φοράει την μπλούζα ξανά στο σχολείο, ρώτησε αν είναι εντάξει σύμφωνα με το dress code και της απάντησαν ναι. Οπότε η επόμενη ερώτησή μου είναι, αν η μπλούζα είναι εντάξει για το σχολείο και την σχολική ταυτότητα, γιατί δεν κάνει για την επετηρίδα;», είπε η μητέρα.

Σχολείο έκανε Photoshop σε μαθήτριες για να δείχνουν «πιο σεμνές»- Οργή από τους γονείς Facebook Twitter

Το σχολείο, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε την απόφαση, λέγοντας: «Η προηγούμενη κίνηση του Bartram Trail High School ήταν να μην συμπεριλάβει φωτογραφίες μαθητών στην επετηρίδα, που αντιβαίνουν στον ενδυματολογικό κώδικα. Οπότε οι ψηφιακές τροποποιήσεις ήταν μια λύση προκειμένου να συμπεριληφθούν όλοι στην επετηρίδα». 

Επίσης συμφώνησε να αποζημιώσει οποιονδήποτε γονιό δυσαρεστήθηκε με το αποτέλεσμα της επετηρίδας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM