Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία - 19 νεκροί, ανάμεσά τους 7 παιδιά

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία - 19 νεκροί, ανάμεσά τους 7 παιδιά Facebook Twitter
Φωτό: EPA/STR
0

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας στοίχισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους σε ένα χωριό στο προπύργιο των ανταρτών στην Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια υπηρεσία διάσωσης.

Το Παρατηρητήριο, μια οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι τα πλήγματα πραγματοποίησαν μαχητικά είτε της συριακής κυβέρνησης είτε ρωσικά. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τον συριακό στρατό ή τη Ρωσία, που αμφότεροι έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι στο στόχαστρό τους βάζουν μόνο μαχητές.

Τα μαχητικά έπληξαν την πόλη Μαάρ Σουρίν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και επτά παιδιά, σύφωνα με την ίδια πηγή.

Η πολιτική άμυνα της Ιντλίμπ, μια υπηρεσία διάσωσης γνωστή ως Λευκά Κράνη, που δραστηριοποιείται στα εδάφη των ανταρτών, ανακοίνωσε ότι 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι 25 τραυματίστηκαν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους εντατικοποίησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των πόλεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης στην επαρχία της Χάμα, κοντά στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, ανακοίνωσαν οι αντάρτες την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού έχασε τον έλεγχο της Ιντλίμπ μετά την ανάληψη του ελέγχου της επαρχιακής πρωτεύουσας το 2015 από τους αντάρτες. Έκτοτε έχει γίνει η μόνη επαρχία που βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της αντιπολίτευσης και το πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα της Συρίας που ελέγχουν οι αντάρτες.

Κυρίαρχη δύναμη των ανταρτών στην Ιντλίμπ είναι η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια ισλαμιστική συμμαχία της οποίας ηγείται το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία.

Αυτό έχει προκαλέσει φόβους μεταξύ των αμάχων και των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ότι η επαρχία πιθανόν να δεχτεί επίθεση και να μετατραπεί σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης.

Χιλιάδες άμαχοι και μαχητές έχουν συρρεύσει στην Ιντλίμπ τον τελευταίο χρόνο έχοντας μεταφερθεί εκεί από πόλεις, τις οποίες κατέλαβαν τα συριακά στρατεύματα με τη βοήθεια της Ρωσίας και των υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM