Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία - 19 νεκροί, ανάμεσά τους 7 παιδιά

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία - 19 νεκροί, ανάμεσά τους 7 παιδιά Facebook Twitter
Φωτό: EPA/STR
0

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας στοίχισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους σε ένα χωριό στο προπύργιο των ανταρτών στην Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια υπηρεσία διάσωσης.

Το Παρατηρητήριο, μια οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι τα πλήγματα πραγματοποίησαν μαχητικά είτε της συριακής κυβέρνησης είτε ρωσικά. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τον συριακό στρατό ή τη Ρωσία, που αμφότεροι έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι στο στόχαστρό τους βάζουν μόνο μαχητές.

Τα μαχητικά έπληξαν την πόλη Μαάρ Σουρίν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και επτά παιδιά, σύφωνα με την ίδια πηγή.

Η πολιτική άμυνα της Ιντλίμπ, μια υπηρεσία διάσωσης γνωστή ως Λευκά Κράνη, που δραστηριοποιείται στα εδάφη των ανταρτών, ανακοίνωσε ότι 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι 25 τραυματίστηκαν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους εντατικοποίησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των πόλεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης στην επαρχία της Χάμα, κοντά στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, ανακοίνωσαν οι αντάρτες την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού έχασε τον έλεγχο της Ιντλίμπ μετά την ανάληψη του ελέγχου της επαρχιακής πρωτεύουσας το 2015 από τους αντάρτες. Έκτοτε έχει γίνει η μόνη επαρχία που βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της αντιπολίτευσης και το πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα της Συρίας που ελέγχουν οι αντάρτες.

Κυρίαρχη δύναμη των ανταρτών στην Ιντλίμπ είναι η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια ισλαμιστική συμμαχία της οποίας ηγείται το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία.

Αυτό έχει προκαλέσει φόβους μεταξύ των αμάχων και των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ότι η επαρχία πιθανόν να δεχτεί επίθεση και να μετατραπεί σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης.

Χιλιάδες άμαχοι και μαχητές έχουν συρρεύσει στην Ιντλίμπ τον τελευταίο χρόνο έχοντας μεταφερθεί εκεί από πόλεις, τις οποίες κατέλαβαν τα συριακά στρατεύματα με τη βοήθεια της Ρωσίας και των υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM