Το Sesame Street προσφέρει χαρά στα παιδιά της Μέσης Ανατολής που έχουν πληγεί από τους πολέμους

Το Sesame Street προσφέρει χαρά στα παιδιά της Μέσης Ανατολής που έχουν πληγεί από τους πολέμους Facebook Twitter
0

Οι κούκλες της παιδικής, τηλεοπτικής σειράς Sesame Street (Σουσάμι Άνοιξε!) και μια οργάνωση αρωγής έλαβαν το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρησιμοποιήσουν τις γνωστές φιγούρες της σειράς για να προσφέρουν χαρά σε εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή που έχουν πληγεί από τους πολέμους.

Το Sesame Workshop και η International Rescue Committee (IRC) θα επικεντρωθούν σε παιδιά στη Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ιράκ με μια ειδική εκδοχή του Sesame Street, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα John D. And Catherine T. MacArthour που προσέφερε τα χρήματα.

Στόχος είναι να ψυχαγωγήσουν 1,5 εκατομμύριο παιδιά προσφύγων και εκτοπισμένων έως 8 ετών στις χώρες αυτές, με βιβλία, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.

Το Sesame Street προσφέρει χαρά στα παιδιά της Μέσης Ανατολής που έχουν πληγεί από τους πολέμους Facebook Twitter

Μέσω της τηλεόρασης, των κινητών τηλεφώνων, των μέσων και άλλων ηλεκτρονικών πλατφορμών, το πρόγραμμα Sesame Street θα διδάξει γραφή, ανάγνωση και άλλες δεξιότητες σε 9,4 εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή.

«Η πιο διάσημη παιδική σειρά του κόσμου θα στείλει μήνυμα χαράς, αγάπης και γέλιου σε κάποια από τα πιο ευάλωτα παιδιά του κόσμου», σχολίασε ο επικεφαλής της IRC Ντέβιντ Μίλιμπαντ.

«Έχασαν τους γονείς τους ή τα αδέλφια τους. Έχουν χάσει τα σπίτια τους. Έχουν χάσει την πατρίδα τους», πρόσθεσε.

 

Εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις συγκρούσεις και τις διώξεις, να μείνουν πίσω ή να εγκαταλείψουν τη σχολική τους εκπαίδευση, ζουν στη φτώχεια και υποφέρουν από ψυχολογικά τραύματα.

Ο Μίλιμπαντ χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό «μια μακροπρόθεσμη επένδυση στη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Thomson Reuters Foundation

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ