Σερίφης στο Κεντάκι πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο γραφείο του

Σερίφης στο Κεντάκι πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο γραφείο του Facebook Twitter
0

Ένας σερίφης αγροτικής περιοχής στο Κεντάκι των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε έναν δικαστή, μέσα στο γραφείο του στα δικαστήρια. 

Ο Μίκι Στάινς, ο σερίφης της κομητείας Λέτσερ, 43 ετών, τέθηκε υπό κράτηση χωρίς να υπάρξει κάποιο επεισόδιο στο δικαστήριο όπου ο δικαστής Κέβιν Μάλινς, 54 ετών, έπεσε νεκρός από σφαίρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτειακής αστυνομίας.

Η αστυνομία δεν έδωσε κάποιο κίνητρο. Ο κ. Στάινς κατηγορείται για φόνο.

Η δολοφονία διαπράχθηκε στην πόλη Γουάιτσμπεργκ, πρωτεύουσα της κομητείας Λέτσερ, περίπου 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λούιβιλ, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία Βιρτζίνια.

Ο σερίφης είπε πως θέλει να μιλήσει με τον δικαστή κατ' ιδίαν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Mountain Eagle, ο σερίφης Στάινς μπήκε στον προθάλαμο του γραφείου του δικαστή Μάλινς και είπε στο προσωπικό και στον ίδιο πως χρειαζόταν να μιλήσει με το θύμα κατ’ ιδίαν. Οι δυο άνδρες πήγαν στο γραφείο του δικαστή και έκλεισαν την πόρτα. Κατόπιν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο σερίφης βρήκε με τα χέρια ψηλά και παραδόθηκε σε άλλους αστυνομικούς.

«Υπάρχει υπερβολικά πολλή βία σ’ αυτόν τον κόσμο και προσεύχομαι πως θα βρούμε δρόμο προς ένα καλύτερο αύριο», σχολίασε ο κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Άντι Μπεσίαρ, μέσω X.

Ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης Ράσελ Κόλμαν ανέφερε πως την υπόθεση θα χειριστούν ειδικοί εισαγγελείς, θα διενεργηθεί «πλήρης έρευνα» και θα «αποδοθεί δικαιοσύνη».

Φορέας που εκπροσωπεί το δικαστικό σύστημα της πολιτείας ανέφερε πως είναι «ενήμερος για το τραγικό συμβάν» και προσέφερε τη συνεργασία του στην πολιτειακή αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM