Serial Killer Κύπρος: Κλείνει το κεφάλαιο των φόνων του Νίκου Μεταξά - Δεν βρίσκουν άλλα θύματα

Serial Killer Κύπρος: Κλείνει το κεφάλαιο των φόνων του Νίκου Μεταξά - Δεν βρίσκουν άλλα θύματα Facebook Twitter
Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν οι χθεσινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη προς εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας μέσα στην οποία ο κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να έβαλε και να πέταξε τη σορό της Μαρικάρ Βαλντέζ
0

Προς το τέλος δείχνει να οδεύει το κεφάλαιο των φόνων που διέπραξε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς στην Κύπρο, αφού σύμφωνα με τον αρχηγό Αστυνομίας, από τις ανακρίσεις και τα στοιχεία, δεν υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι εμπλέκεται σε άλλες υποθέσεις δολοφονιών.

Ταυτόχρονα, ο νέος αρχηγός Αστυνομίας επιβεβαίωσε πως ο Νίκος Μεταξάς μιλούσε με 30 συνολικά γυναίκες στο διαδίκτυο και όπως διαπιστώνεται δεν υπάρχει μεταξύ τους άλλη γυναίκα που να έχει εξαφανιστεί.

Ένα μήνα μετά το πρώτο μακάβριο εύρημα που άνοιξε το φάκελο θρίλερ, ο Κύπρος Μιχαηλίδης μιλούσε ενώπιον κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εξέταζε το θέμα των ελλειπουσών γυναικών. Κατά τη συνεδρία, η εκπρόσωπος των Φιλιππινέζων στην Κύπρο αποκάλυψε ότι κάθε μήνα πέντε γυναίκες από τη χώρα αυτή πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. «Δυστυχώς», είπε, «η Αστυνομία δεν τους δίνει στοιχεία, αλλά από την ενημέρωση που έχουν από Φιλιππινέζες, πέντε γυναίκες παρενοχλούνται κάθε μήνα από τους εργοδότες τους, αλλά φοβούνται να προβούν σε καταγγελία μήπως και χάσουν τη δουλειά τους. Οι πλείστες παίρνουν το χαρτί αποδέσμευσής τους και φεύγουν, χωρίς οι καταγγελίες τους να διερευνώνται».

Απαντώντας σε σωρεία ερωτήσεων των βουλευτών, ο αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πρωτόκολλο ενεργείας των αστυνομικών μετά από καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται επεξεργασία τέτοιου πρωτοκόλλου, ώστε να γνωρίζει ο κάθε υπεύθυνος τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Ανέφερε, επίσης, ότι σε κάθε αστυνομική διεύθυνση θα συσταθεί ειδική ομάδα που θα ερευνά τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες στο τέλος θα ελέγχονται από το Γραφεία Βίας στην Οικογένεια.

Ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε νομικά εργαλεία ώστε να βοηθηθεί η Αστυνομία στη διερεύνηση τέτοιων περιπτώσεων, όπως να μπορεί να ζητεί τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα εξαφανισθέντων όπως όταν πρόκειται για απαχθέντες, να μπορεί να εξασφαλίζει το περιεχόμενο καταγεγραμμένων επικοινωνιών. Ο αρχηγός του Σώματος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποια μέλη να ενεργούν ρατσιστικά, ωστόσο αυτά είναι πολύ μικρή μερίδα και τόνισε ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι καταρτισμένη γύρω από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όσον αφορά το ερώτημα κατά πόσον ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνεται για τέτοιες υποθέσεις, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε αρνητικά τονίζοντας ότι δεν έχει τέτοια υποχρέωση. Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν στην ουσία των επτά περιπτώσεων εξαφανισμένων γυναικών και παιδιών που τελικά δολοφονήθηκαν από τον 35χρονο, επικαλούμενος την ποινική ανάκριση που ξεκίνησε, ενώ επανέλαβε ότι αν υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν για να καθαρίσει η Αστυνομία από τους ασυνείδητους. Ανέφερε, επίσης, ότι η υπόθεση αυτή θα διδάσκεται στην Αστυνομική Ακαδημία προς αποφυγή.

Serial Killer Κύπρος: Κλείνει το κεφάλαιο των φόνων του Νίκου Μεταξά - Δεν βρίσκουν άλλα θύματα Facebook Twitter

Ίσως να μην βρεθεί η 6χρονη

 

Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν οι χθεσινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη προς εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας μέσα στην οποία ο κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να έβαλε και να πέταξε τη σορό της Μαρικάρ Βαλντέζ. Οι ελπίδες για εντοπισμό της αναπτερώθηκαν μετά την ανάσυρση από τον βυθό της λίμνης ενός τσιμεντομπλόκ που σχετίζεται με τη βαλίτσα. Οι έρευνες με δύτη θα συνεχιστούν και αύριο σε κοντινό σημείο από αυτό που εντοπίστηκε το τσιμεντομπλόκ.

Χθες, εξάλλου, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εντοπιστεί τελικά η σορός της 6χρονης Σιέρα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη λίμνη Ξυλιάτου.

Serial Killer Κύπρος: Κλείνει το κεφάλαιο των φόνων του Νίκου Μεταξά - Δεν βρίσκουν άλλα θύματα Facebook Twitter

Αισιοδοξία ότι θα εντοπιστεί η αιτία θανάτου της 8χρονης

Ως «εξαιρετικά απαιτητική διερεύνηση» χαρακτηρίζεται, από ασφαλείς πηγές με γνώση στην ιατροδικαστική επιστήμη, η αναζήτηση της αιτίας θανάτου της 8χρονης Ελένα Ναταλία, κόρης της επίσης δολοφονηθείσας Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα από την Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του ανήλικου κοριτσιού εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, κατόπιν υπόδειξης του καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά. Η νεκροτομή επί της σορού της ανήλικης διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή – παθολογοανατόμο, Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος κλήθηκε για το σκοπό αυτό από την Βρετανία και με τη συνδρομή της ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, η ιατροδικαστική ομάδα που διενήργησε την νεκροτομή επί της σορού του 8χρονου κοριτσιού εντοπίζει κάποια ευρήματα, τα οποία ωστόσο πρέπει να διαπιστωθεί εάν είναι προθανάτια ή μεταθανάτια. Τα ευρήματα αφορούν κυρίως κακώσεις σε οστά για τις οποίες πρέπει να διακριβωθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας εάν προηγήθηκαν του θανάτου της 8χρονης, γεγονός που θα καταδείξει εάν τις έχει επιφέρει ο δράστης, ή εάν είναι αποτέλεσμα της ρίψης του άψυχου σώματος της στην Κόκκινη Λίμνη, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο οι κακώσεις να προήλθαν από την πτώση ή την πρόσκρουση σε αντικείμενα εντός της λίμνης.

Προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα η ιατροδικαστική ομάδα έχει ζητήσει τη συνδρομή ανθρωπολόγων, οι οποίοι κλήθηκαν να εξετάσουν το κρανίο. Λήφθηκε επίσης μεγάλος αριθμός δειγμάτων για τη διενέργεια σωρείας ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σε εκκρεμότητα τελούν και κάποια άλλα δείγματα που χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας.

Επί του παρόντος η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Την Δευτέρα η ιατροδικαστική ομάδα διενήργησε μακροσκοπική εξέταση επί της σορού, ενώ την Τρίτη στάλθηκε στο Παθολογικό Ανατομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μεγάλος αριθμός δειγμάτων για διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων. Η ιατροδικαστική ομάδα τελεί τώρα σε αναμονή για την προετοιμασία των ιστολογικών πλακιδίων που λήφθηκαν, τα οποία θα αποσταλούν πίσω στην ιατροδικαστική ομάδα για μικροσκοπική διερεύνηση, προκειμένου να μπορέσουν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Γνώστες της ιατροδικαστικής επιστήμης εξήγησαν ότι ορθώς δεν ανακοινώνεται κάτι επί της ουσίας των ευρημάτων, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τη νομική πτυχή της υπόθεσης. Εκφράζεται πάντως αισιοδοξία ότι θα εντοπιστεί το αίτιο θανάτου αν και σε σπάνιες περιπτώσεις, παρά τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας που περιλαμβάνει αυτοψία, νεκροψία, νεκροτομή, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, η ακριβής αιτία και ο τρόπος θανάτου παραμένουν άγνωστα ή ακαθόριστα.

Την νεκροτομή επί της σορού της 8χρονης Ελένα Ναταλία διενήργησε ο ιατροδικαστής – παθολογοανατόμος, Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος ειδικεύεται στις μεταθανάτιες εξετάσεις όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε παιδιά, καθώς και η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα. Παρόντες στη διαδικασία ήταν επίσης οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Με πληροφορίες από philenews.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ