Σέρφερ μπορεί πλέον να κρατήσει το δόντι καρχαρία που παραλίγο να τον σκοτώσει- Σφηνώθηκε στη σανίδα του

Σέρφερ μπορεί πλέον να κρατήσει το δόντι καρχαρία που παραλίγο να τον σκοτώσει- Σφηνώθηκε στη σανίδα του Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Ένας Αυστραλός σέρφερ που παραλίγο να χάσει τη ζωή του από επίθεση καρχαρία κέρδισε πλέον το δικαίωμα να κρατήσει το δόντι που έμεινε σφηνωμένο στη σανίδα του.

 

Ο Κρις Μπλόους έχασε το πόδι του και έμεινε σε κώμα για 10 ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε από λευκό καρχαρία στη Νότια Αυστραλία, το 2015. Ένα δόντι του καρχαρία έμεινε χωμένο στη σανίδα του σέρφερ, αλλά η νομοθεσία δεν επιτρέπει στους πολίτες να κατέχουν κομμάτια προστατευόμενων ειδών.

 

Τώρα, οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν μια εξαίρεση στην περίπτωση του Μπλόους και εκείνος λέει ότι θα κρατήσει το δόντι ως σουβενίρ.

 

Ο 32χρονος, σήμερα, Αυστραλός έκανε σέρφινγκ στο Fishery Bay τον Απρίλιο του 2015, όταν ένας καρχαρίας μήκους 5,5 μέτρων του επιτέθηκε από πίσω. «Με ταρακούνησε και έπαιξε μαζί μου για λίγο. Κατέληξε να μου ξεριζώσει το πόδι», περιέγραψε ο Μπλόους στο BBC.

 

Δύο φίλοι του τον έβγαλαν στην παραλία και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διακομίστηκε σε νοσοκομείο στην Αδελαΐδα. «Η καρδιά μου σταμάτησε και έπρεπε να μου κάνουν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη μέχρι να δώσω σημάδια ζωής», είπε ο 32χρονος.

 

Όταν η αστυνομία βρήκε τη σανίδα του σερφ που χρησιμοποιούσε, διαπίστωσε ότι πάνω της ήταν σφηνωμένο ένα δόντι καρχαρία. Έτσι, την κράτησαν οι αρχές. «Από εκείνη την ημέρα δεν μου επέτρεψαν να δω το δόντι», δήλωσε ο Μπλόους.

 Σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι παράνομη η κατοχή, πώληση ή αγορά οποιουδήποτε κομματιού λευκού καρχαρία. Οι παραβάτες είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο έως περίπου 64.000 ευρώ ή δύο χρόνια φυλάκιση.

 

Ο σέρφερ ζήτησε πολλές φορές από τις αρχές να του δώσουν το δόντι, αλλά μάταια, μέχρι τη στιγμή που έμαθε για την υπόθεση ένας ντόπιος πολιτικός και παρενέβη για να γίνει μια εξαίρεση στην περίπτωσή του. Εκτιμάται πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

 

«Σφήνωσε στη σανίδα μου. Ποτέ δεν θα σκότωνα έναν καρχαρία για το δόντι του, αλλά μου πήρε το πόδι, οπότε δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην το κρατήσω», δήλωσε ο 32χρονος και συμπλήρωσε: «Ο καρχαρίας δεν θα πάρει πίσω το δόντι του και εγώ δεν θα πάρω πίσω το πόδι μου».

 

Τώρα ο Μπλόους λέει ότι θα κρατήσει το δόντι σε μια θήκη στο σπίτι του, αλλά θα το παίρνει μαζί του σε ομιλίες που δίνει για την επίθεση. «Είναι ένα καλό σουβενίρ για να δείχνω στα εγγόνια μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ