Φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο απότισε ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο μιλώντας για το έργο του και την ευαισθητοποίησή του σχετικά με τη προστασία και φροντίδα της φύσης.

 

Ο δούκας «ήταν εκεί ακριβώς από την αρχή» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο BBC.

 

Ο πρίγκιπας ενδιαφέρθηκε για την προστασία της φύσης ήδη από τα μέσα του περασμένου αιώνα, είπε ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο προσθέτοντας πως όταν ο κόσμος δεν ασχολείτο καν με αυτό, «εκείνος είχε δει (το πρόβλημα) σε παγκόσμια κλίμακα».

 

Η WWF χρωστά μεγάλο μέρος της αναγνωρισιμότητάς της και της παρουσίας της στον πρίγκιπα Φίλιππο, ανέφερε ο Ατένμπορο. «Το γεγονός ότι έκανε (την προστασία της φύσης) ένα πραγματικό ζήτημα, ένα σημαντικό ζήτημα, όχι κάτι που πρέπει να παραμεριστεί».

 

«Όταν μίλησε για αυτό, μίλησε με το πάθος ενός άντρα που ενδιαφερόταν, αλλά επίσης ήξερε (πράγματα) γι' αυτό, γνώριζε πολύ καλά το ζήτημα» πρόσθεσε.

 

Μιλώντας για την συνάντησή του με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο σερ Ντέιβιντ είπε πως «Το γεγονός ότι υπηρέτησε στο Βρετανικό Ναυτικό, το κουβαλούσε πάντα μαζί του. Τουλάχιστον, έτσι φαινόταν σε μένα».

 

«Έχω υπηρετήσει και εγώ στο Ναυτικό, πολύ καιρό μετά τον πόλεμο, και ξέρω να αντιλαμβάνομαι πότε έρχεται ο διοικητής. Και όταν εκείνος έφτανε, το καταλάβαινες αυτό».

 

Με πληροφορίες του BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr