Σενεγάλη: 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 49 τραυματίστηκαν σε επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σενεγάλη: 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 49 τραυματίστηκαν σε επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα Facebook Twitter
0

Οκτώ ποδοσφαιρόφιλοι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν χθες βράδυ στο Ντακάρ όταν ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς δύο ομάδων την ώρα που οι θεατές ετοιμάζονταν να φύγουν από το γήπεδο, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και το πλήθος πανικοβλήθηκε με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν, κατά δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού της Σενεγάλης και πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS.

 

Πέραν των οκτώ Σενεγαλέζων που έχασαν τη ζωή τους στο στάδιο Ντεμπά Ντιόπ τουλάχιστον 49 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, διευκρίνισε το APS. Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο γήπεδο για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα και να διακομιστούν σε νοσοκομεία τα θύματα.

 

Το πρακτορείο εξήγησε ότι υπήρξαν συμπλοκές και εκτοξεύθηκαν αντικείμενα «στο τέλος των καθυστερήσεων» του αγώνα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων εναντίον μερίδας οπαδών την ώρα που το γήπεδο ήταν ακόμη κατάμεστο, με αποτέλεσμα το πλήθος να καταληφθεί από πανικό.

 

Μια παρόμοια εκδοχή των γεγονότων έδωσε σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπουργός Αθλητισμού της Σενεγάλης Ματάρ Μπα.

 

Η Σενεγάλη επικρίθηκε έντονα φέτος για την έλλειψη ασφάλειας σε εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή, ειδικά μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε μια θρησκευτική συγκέντρωση τον Απρίλιο.

 

Τα πολύνεκρα επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αφρική δεν είναι ασυνήθιστα, καθώς οι κανονισμοί ασφαλείας των αρχών σε πολλές χώρες κρίνονται ανεπαρκείς. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μια αναμέτρηση στην Ανγκόλα τον Φεβρουάριο, όταν εκατοντάδες οπαδοί μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM