Σεισμός στην Τουρκία: Οι χώρες που έχουν στείλει ομάδες διάσωσης για να βοηθήσουν

Σεισμός Τουρκία: Η λίστα με τις ομάδες διάσωσης που έχει αποστείλει κάθε χώρα Facebook Twitter
Με C-130 έστειλε ομάδα διάσωσης και η Αυστραλία -Φωτ.: AAP
0

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια μειώνονται σήμερα περίπου 100 ώρες αφού ένας φονικός σεισμός έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 21.600 ανθρώπων, σε μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα.

Η Turkish Airlines (THY) θα μεταφέρει σήμερα 26.699 άτομα με πτήσεις από τη ζώνη η οποία επηρεάστηκε από τον σεισμό. 

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση δεκάδων χωρών που έχουν στείλει ειδικές αποστολές για να βοηθήσουν τα σωστικά συνεργεία στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν πληγέντες.  Μακράν όλων πρώτη χώρα που έχει συνδράμει με τα περισσότερα άτομα είναι το Αζερμπαϊτζάν με 725, και κατόπιν το Ισραήλ με 450, η Γαλλία με 204, η Ινδία με 201 και έπονται ΗΠΑ και Ρωσία. 

Σεισμός Τουρκία: Η λίστα με τις ομάδες διάσωσης που έχει αποστείλει κάθε χώρα Facebook Twitter

Σε τελευταία νέα το Σουδάν έστειλε μια ομάδα έρευνας και διάσωσης 40 ατόμων στην Τουρκία για να υποστηρίξει τις προσπάθειες καταστροφής μετά τους σεισμούς. Επίσης η Αργεντινή έστειλε ομάδα έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία. Η συγκεκριμένη ομάδα έρευνας και διάσωσης ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και ξεκίνησε από το Μπουένος Άιρες. Επίσης με C-130 μεταφέρθηκε και ομάδα από την Αυστραλία. 

Όπως αναφέρουν μάλιστα τουρκικά ΜΜΕ οι ομάδες έρευνας και διάσωσης του Αζερμπαϊτζάν διέσωσαν 45 ανθρώπους που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια στον σεισμό με επίκεντρο το Καχραμανμαράς. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM