Σεισμός στην Τουρκία: Η EMAK απεγκλώβισε ζωντανό έναν 15χρονο από τα συντρίμμια

Σεισμός στην Τουρκία: Η EMAK απεγκλώβισε ζωντανό έναν 15χρονο από τα συντρίμμια Facebook Twitter
0

Την διάσωση ενός 15χρονου από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην Τουρκία πραγματοποίησε η ΕΜΑΚ.

Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά άτομο που διασώζει η ζωντανό η ελληνική αποστολή.

 «Καταφέραμε σήμερα και βγάλαμε ζωντανό ένα άτομο.  Πρόκειται για έναν 15χρονο. Ζωντανοί από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ είναι τέσσερις άνθρωποι και έχουμε τρεις νεκρούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στην ΕΡΤ,  προσθέτοντας ότι οι ζωντανοί βγήκαν χάρη στους διασώστες που σκάβουν τα χώματα πόντο πόντο.   

«Κάθε ώρα που περνάει υπάρχουν μικρές καταρρεύσεις. Το υπέδαφος και οι κατασκευές είναι πολύ σαθρές. Μέσα από τα λαγούμια που δουλεύουν, οι διασώστες μού μεταφέρουν ότι πάνε πόντο πόντο. Πολυώροφα κτήρια έχουν γίνει σαν σάντουιτς. Ο τελευταίος όροφος έχει γίνει πρώτος», προσέθεσε.

Όπως είπε, η καταπόνηση των ανδρών της ΕΜΑΚ είναι τεράστια.

«Πέρα από την ανδρεναλίνη, τα παιδιά δουλεύουν στα κόκκινα. Πρέπει να έχει την προσοχή τους στο 100%, για να ακούσουν μια ανθρώπινη φωνή. Είναι οι στιγμές συγκλονιστικές», σημείωσε. 

Νέα αποστολή κλιμακίου της ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να στείλει ακόμα ένα κλιμάκιο για βοήθεια στην δοκιμαζόμενη, από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού Τουρκία, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα καθώς πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. 

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ. 

Ο αριθμός των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία συνεχώς αυξάνεται, έχοντας φτάσει μέχρι στιγμής τους 8.700, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υπερδιπλάσιο αριθμό, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες και άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM