Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 110 οι νεκροί- 23.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα

Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 110 οι νεκροί- Το τσουνάμι ξεπέρασε τα 4 μέτρα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Δεκαέξι νέοι θάνατοι επιβεβαιώθηκαν στις πόλεις Ουατζίμα και Αναμίζου σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον σεισμό στην Ιαπωνία σε 110.

Ο σεισμός στην Ιαπωνία μεγέθους 7,6 βαθμών που έπληξε τις δυτικές ακτές της, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλές υποδομές, ενώ 23.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στην επαρχία Χοκουρίκου.

Η αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων συνεχίζεται για έκτη ημέρα και περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περιμένουν βοήθεια.

Πρόκειται για τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει την Ιαπωνία, μετά από αυτόν που σημειώθηκε το 2016 στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και προκάλεσε τον θάνατο 276 ανθρώπων.

Σεισμός στην Ιαπωνία: Το τσουνάμι μπορεί να έφτασε ακόμα και 4,2 μέτρα

Τουλάχιστον 1.200 στρέμματα γης έχουν επίσης πλημμυρίσει από το τσουνάμι που προκλήθηκε από το σεισμό, σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές. «Εξακολουθούμε να μην έχουμε πλήρη εικόνα και είναι πιθανό η περιοχή που έχει πλημμυρίσει να είναι μεγαλύτερη», δήλωσε στην εφημερίδα Ασάχι κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Προκαταρκτική έρευνα από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο έδειξε ότι το τσουνάμι στη δυτική ακτή της χερσονήσου μπορεί να έφθασε στο υψηλότερο σημείο του τα 4,2 μέτρα πάνω από τη φυσιολογική στάθμη της θάλασσας.

Το πρώτο κύμα του τσουνάμι ενδέχεται να έφθασε στο βορειότερο άκρο της χερσονήσου Νότο μόλις ένα λεπτό μετά τη σεισμική δόνηση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν το χρόνο για να απομακρυνθούν, ανέφερε η εφημερίδα Γιομιούρι, επικαλούμενη ανάλυση του Πανεπιστημίου Τοχόκου.

Οι λεπτομέρειες για το τσουνάμι δεν είναι σαφείς επειδή ο μηχανισμός που παρέχει στοιχεία για τα τσουνάμι σταμάτησε να εκπέμπει δεδομένα αμέσως μετά τον αρχικό σεισμό, αναφέρεται στην ανάλυση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM