Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν, τουλάχιστον 22 νεκροί

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν, τουλάχιστον 22 νεκροί Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter/ BAKHTAR NEWS AGENCY
0

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από ισχυρό σεισμό που έπληξε το Αφγανιστάν, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. 

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Αμερικανικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο και προκάλεσε πολλές ζημιές στην επαρχία Μπαντγκίς, κυρίως στην απομονωμένη, αγροτική περιοχή Κάντις.

«Ο σεισμός προκάλεσε τεράστιες ζημιές στα σπίτια, 700-1.000 έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε ο Μπαζ Μοχάμεντ Σαρουάρι, εκπρόσωπος της επαρχίας Μπαντγκίς. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν, αλλά προειδοποίησε πως είναι πιθανό να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Στο μεταξύ, σωστικά συνεργεία και κάτοικοι κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα. 

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, απηύθυνε μέσω Twitter έκκληση στις διεθνείς οργανώσεις να βοηθήσουν τα θύματα της καταστροφής. 

Ο Εγκέλαδος «χτύπησε» την ώρα που το Αφγανιστάν ήταν ήδη αντιμέτωπο με κρίση, λόγω της μακράς ξηρασίας που επηρέασε κυρίως τις αγροτικέ επαρχίες, όπως η Μπαντγκίς, ενώ μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία έχει ανασταλεί η ανθρωπιστική βοήθεια που χρηματοδοτούσε σχεδόν το 80% του προϋπολογισμού της χώρας. 

Ο λιμός απειλεί πλέον 23 εκατομμύρια Αφγανούς, δηλαδή το 55% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι έχει ανάγκη 4,4 δισ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες της χώρας.

Η περιοχή Κάντις είναι μια από τις πλέον πληγείσες από την ξηρασία, ενώ δεν έχει καταφέρει να λάβει ανθρωπιστική βοήθεια εδώ και 20 χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM