Σε ρυθμούς «debate» η Κύπρος ενόψει του καθοριστικού γύρου των εκλογών

Σε ρυθμούς «debate» η Κύπρος ενόψει του καθοριστικού γύρου των εκλογών Facebook Twitter
1

Τέσσερις μέρες πριν από το δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής, οι δύο «μονομάχοι», Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, θα πάρουν μέρος σε ζωντανή τηλεοπτική αναμέτρηση.

Το debate θα γίνει σε τηλεθάλαμο του ΡΙΚ , από το οποίο θα παίρνουν σήμα τα ιδιωτικά κανάλια. Η συζήτηση θα αρχίσει στις 20:30 και θα ολοκληρωθεί στις 22:30 ώρα Ελλάδος.

Ερωτήσεις θα υποβάλουν οι διευθυντές ειδήσεων του ΡΙΚ, του ΑΝΤ1, του TVOne και του Sigma, ενώ τιμής ένεκεν, την συζήτηση θα συντονίζει ο διευθυντής ειδήσεων του Alfa, Γιώργος Τσαλακός.

Οι κανόνες για την συζήτηση συμφωνήθηκαν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις των διευθυντών ειδήσεων των πέντε καναλιών και εκπροσώπων των επιτελείων των δύο υποψηφίων.

Σύμφωνα με την διαδικασία, η οποία συμφωνήθηκε με βάση το γαλλικό μοντέλο debate, δεν θα υπάρχει χρονόμετρο για κάθε ερώτηση. Θα υπάρχει, όμως, χρονόμετρο που θα μετρά τον συνολικό χρόνο κατά τον οποίο θα τοποθετείται ο κάθε υποψήφιος.

Η συζήτηση θα γίνει σε δύο γύρους, ο ένας για το Κυπριακό, την εξωτερική πολιτική και την ενέργεια, και ο δεύτερος για την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία.

Ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να τοποθετηθεί εντός είκοσι λεπτών. Προς τους υποψηφίους θα υποβάλλεται κοινή ερώτηση και θα τους παραχωρείται χρόνος δέκα λεπτών, ώστε να τοποθετηθούν και να γίνεται ελεύθερη συζήτηση.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Στον έναν σχεδόν χρόνο που είμαι στο νησί, οι Κύπριοι δεν μου φαίνονται τόσο χαϊβάνια οσο οι Ελλαδίτες. Δεν τους κόβω να ψηφίζουν ούτε τους ανθρώπους αλλά ούτε και τις λογικές που τους χρεοκόπησαν. Δεν νομίζω ότι ο Μαλάς εχει ελπίδες./////-------