Σε νοσοκομείο του Βερολίνου ο Αλεξέι Ναβάλνι- «Σταθερή η κατάστασή του»

Σε νοσοκομείο του Βερολίνου ο Αλεξέι Ναβάλνι- «Σταθερή η κατάστασή του» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Στη Γερμανία νοσηλεύεται πλέον ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος μεταφέρθηκε με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος, από το Ομσκ της Σιβηρίας.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου και ο 44χρονος επικριτής του Κρεμλίνου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite της γερμανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με μέλος της ΜΚΟ η οποία κανόνισε τη μεταφορά του, η κατάστασή του Ναβάλνι ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της πτήσης και μετά την προσγείωση στη Γερμανία.

Σε νοσοκομείο του Βερολίνου ο Αλεξέι Ναβάλνι- «Σταθερή η κατάστασή του» Facebook Twitter
Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ναβάλνι, μετά την προσγείωση στο Βερολίνο (Πηγή φωτό EPA)

Ο Αλεξέι Ναβάλνι νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ρωσίας από την Πέμπτη, όταν το περιβάλλον του εκτιμά ότι δηλητηριάστηκε με ουσία που έριξαν στο τσάι του. Η κατάστασή του είναι σοβαρή και βρίσκεται σε κώμα, ενώ οι Ρώσοι γιατροί έχουν δηλώσει πως δεν βρέθηκε δηλητήριο στον οργανισμό του.

Μεταφέρθηκε στη Γερμανία με αεροσκάφος που μίσθωσε η γερμανική ΜΚΟ Cinema for Peace. Μαζί του ταξίδεψε και η σύζυγός του, Γιούλια Ναβάλναγια, που δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία από τη στιγμή που τον μετέφεραν με φορείο εντός του αεροπλάνου. 


Στην ανάρτησή της, ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του 44χρονου για την επιμονή τους. «Χωρίς τη στήριξή σας, δεν θα είχαμε καταφέρει να τον πάρουμε», έγραψε. Η Ναβάλναγια την Παρασκευή έστειλε αίτημα στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητώντας του να επιτρέψει τη μεταφορά του συζύγου της σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

«Η μάχη για τη ζωή και την υγεία του Αλεξέι μόλις τώρα ξεκινά», έγραψε στο Τwitter η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμους. Ακόμη πρέπει να γίνουν πολλά, συμπλήρωσε, αλλά «τουλάχιστον το πρώτο βήμα έγινε». Το περιβάλλον του Ναβάλνι ζητούσε από την πρώτη στιγμή να επιτραπεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο του εξωτερικού, θεωρώντας ότι διέτρεχε κίνδυνο στο Ομσκ, αλλά οι Ρώσοι γιατροί το απέκλειαν, έως το βράδυ της Παρασκευής, όταν και τελικά έδωσαν το «πράσινο φως».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Ακτιβιστές κατέλαβαν τον διάδρομο

Διεθνή / Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Ακτιβιστές κατέλαβαν τον διάδρομο

Έξι ακτιβιστές έκοψαν τμήμα της περίφραξης με πένσες και έφτασαν με τα πόδια, ποδήλατα και σκέιτμπορντ σε διάφορα σημεία γύρω από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης
LIFO NEWSROOM
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Μια από τις πρώτες θεωρίες υποστήριξε ότι ο Τραμπ μπορεί να χτυπήθηκε από θραύσμα γυαλιού όταν η σφαίρα πέρασε μέσα από μια οθόνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία σπασμένη οθόνη
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Διεθνή / Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Τα έσοδα του Crown Estate, που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της βασιλικής οικογένειας, ανήλθαν σε 1.1 δισ. λίρες το τρέχον έτος σε αντίθεση με το 2023, που ήταν 443 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ