Σε κλοιό κορωνοϊού η Νέα Υόρκη: Δραματικό 24ωρο με 237 νεκρούς και 7.195 νέα κρούσματα

Σε κλοιό κορωνοϊού η Νέα Υόρκη: Δραματικό 24ωρο με 237 νεκρούς και 7.195 νέα κρούσματα Facebook Twitter
0

Μέσα σε μία ημέρα 237 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που ξέσπασε η πανδημία

Παράλληλα, καταγράφηκαν 7.195 νέα κρούσματα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο. Πλέον στην πολιτεία που αποτελεί το επίκεντρο του κορωνοϊού στις ΗΠΑ τα κρούσματα ανέρχονται σε 59.513 και 965 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μετά τη σύγχυση που προκάλεσε η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για καραντίνα στη Νέα Υόρκη- «οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και θα έφευγαν από την πόλη», είπε ο Κουόμο- εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία. Το Κέντρο για τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών των ΗΠΑ κάλεσε τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσι και του Κονέκτικατ να αποφύγουν τις περιττές εσωτερικές μετακινήσεις.

«Θα δείτε ανθρώπους να πεθαίνουν»

«Δεν μπορώ να σταθώ εδώ και να σας πω ότι δεν θα δείτε ανθρώπους να πεθαίνουν. Θα δείτε», δήλωσε ο Άντριου Κουόμο κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων. «Αυτή είναι η φύση του ζητήματος που αντιμετωπίζουμε και είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Αλλά η Νέα Υόρκη θα έχει ό,τι χρειάζεται», συμπλήρωσε.

«Τα κρούσματα ακόμη αυξάνονται, οπότε προχωράμε ακόμη προς την κορύφωση. Αλλά ο ρυθμός διπλασιασμού είναι αργός, κάτι που αποτελεί καλά νέα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι καμία άλλη πολιτεία δεν είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τη Νέα Υόρκη.

«Αυτή είναι η Νέα Υόρκη και θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε. Έχουμε ξεπεράσει πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Θα είμαστε ΟΚ. Ξέρουμε τι κάνουμε, έχουμε ένα σχέδιο και το εκτελούμε», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Επάρκεια για μία εβδομάδα

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε ότι η πόλη διαθέτει ιατρικές προμήθειες μιας εβδομάδας για να φροντίσει κάθε κάτοικο που είναι άρρωστος.

«Έχουμε επάρκεια μίας εβδομάδας από σήμερα, με εξαίρεση τους αναπνευστήρες. Θα χρειαστούμε αρκετές εκατοντάδες αναπνευστήρες πολύ γρήγορα», τόνισε μιλώντας στο CNN, ενώ ο δήμαρχος εξέφρασε ανησυχία και για την επάρκεια ιατρικού προσωπικού, καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ να στείλει γιατρούς και νοσοκόμες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ